Globus

meksiko

Jedanaestogodišnjak otvorio vatru u školi, ubio učitelja pa sebe (FOTO/VIDEO)

11/01/2020

Dječak je bio dobar učenik koji je živio s bakom i nije imao problematično ponašanje, rekao je gradonačelnik Jorge Zermeño za Milenio TV

Jedanaestogodišnji učenik otvorio je vatru u školi na sjeveru Meksika, pri čemu je ubio učitelja i ranio najmanje šest osoba prije nego što je pucao u sebe, kazali su lokalni zvaničnici.

Incident se dogodio u privatnoj školi Colegio Cervantes u gradu Torreón u državi Coahuila. Zasad nije poznato koji su mu bili motivi, prenosi BBC.

Iako su u Meksiku ubistva u porastu, pucnjave u školi su rijetke.

Dječak je bio dobar učenik koji je živio s bakom i nije imao problematično ponašanje, rekao je gradonačelnik Jorge Zermeño za Milenio TV.

Imao je dva pištolja, rekao je Zermeño. Nije poznato kako ih je nabavio. Na društvenim mrežama su objavljene i jezive fotografije mrtvog učenika.

Pucnjava se dogodila u petak oko devet sati ujutro po lokalnom vremenu u mjestu Torreón, udaljenom oko 800 kilometara od glavnog grada Mexico Cityja.

Gradonačelnik je rekao da policija još uvijek pokušava da locira njegove roditelje. Desetine policajaca i vojnika opkolili su školu.

Među povrijeđenima je pet učenika i nastavnik fizičkog odgoja. Svi se nalaze u bolnici i u stabilnom su stanju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.