Globus

srbija

Jedna osoba već osuđena zbog upada u RTS, uhapšen tandem sa motornom pilom

17/03/2019

Predsjednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović rekao je za Tanjug da je mladić osuđen po hitnom postupku zbog prekršaja "drsko i bezobzirano ponašanje izvršeno u grupi"

Prekršajni sud u Beogradu izrekao je kaznu do 30 dana zatvora 19-godišnjem mladiću zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru u vezi sa sinoćnjim upadom u zgradu RTS-a.

Predsjednik Prekršajnog suda Milan Marinović rekao je za Tanjug da je mladih osuđen po hitnom postupku zbog prekršaja “drsko i bezobzirano ponašanje izvršeno u grupi”.

– On će odmah biti upućen u zatvor na izvršenje kazne, jer žalba na ovu odluku ne odlaže izvršenje, ali svakako im pravo da se žali, dodao je Marinović.

Napomenuo je da su još četiri osobe privedene Prekršajnom sudu i da do kraja dana sud treba da donese odluke i o njihovim slučajevima.

Zbog sumnje da su sinoć unijeli motornu testeru u zgradu RTS-a i mahali njom pred zaposlenima u ovoj medijskoj kući, privedeni su M.Č. (42) i M.P. (43), saopštio je MUP.

Policija je privela i U.S. (25) koji se sumnjiči da je sinoć razbio staklo na ulazu u zgradu Radio-televizije Srbije.

Također, zbog napada na ovlašteno službeno lice privedeni su A. N. (35), V. J. (43) i M.M. (23). Oni se sumnjiče da su sinoć, u zgradi RTS-a, fizički nasrnuli na policijske službenike i naneli im više udaraca.

Priveden je i S.S. (27) koji je, kako se sumnja, danas na uglu lica kralja Milana i kneza Miloša fizički nasrnuo na policijskog službenika.

O svemu su obaviještena nadležna tužilaštva, kao i sudije za prekršaje, naveo je MUP u saopštenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.