Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rat u ukrajini

Jedna žena ubijena u napadima dronovima u Kijevu, pogođen terminal sa sunkrocetovim uljem

l_6a17c021a5847dc1edb41b4fbac9a4dd

Ruski kamikaze dronovi pogodili su cisterne sa sunkcokretovim uljem u jednom od terminala u lučkom gradu Mikolajevu u nedjelju navečer, saopćio je gradonačelnik u ponedjeljak

Jedna žena je poginula u ruskim napadima dronovima na Kijev u ponedjeljak i još jedna osoba je zarobljena pod ruševinama, saopćio je gradonačelnik Vitalij Kličko.

– Sve što se dešava ovdje je terorizam – izjavio je on novinarima nakon što su stambene zgrade pogođene tokom napada dronovima, za koje je premijer Denis Šmihal također izjavio da su pogodili energetsko postrojenje, prenosi Reuters.

Ruski kamikaze dronovi pogodili su cisterne sa sunkcokretovim uljem u jednom od terminala u lučkom gradu Mikolajevu u nedjelju navečer, saopćio je gradonačelnik u ponedjeljak.

Jedna od najvećih ukrajinskih luka Mikolajev je prekinuo s isporukama od početka ruske invazije, ali Ukrajina insistira sa otvori luku kako bi proširila isporuke hrane u okviru sporazuma postignutog uz posredovanje Ujedinjenih nacija i Turske.

– U Mikolajevu su tri drona pogodila objekt industrijske infrastrukture, gdje su cisterne sa suncokretovim uljem zapaljene – izjavio je gradonačelnik Mikolajeva Aleksandar Senkevič.

Napad se desio satima prije ekplozija u prijestolnici Kijevu od dronova za koje se sumnja da su iranske proizvodnje, koje sve učestalije koristi Rusija za napade duboko po ukrajinskoj teritoriji.

Regionalna služba za vanredne situacije objavila je fotografije velikih cisterni u plamenu i s dimom koji se uzdiže iznad njih, prenosi Reuters.