Globus

Osuđeni ratni zločinac

Jeziva prijetnja Vojislava Šešelja kada su ga upitali za džip od 140.000 eura

14/02/2020

Kako su izračunali novinari, prosječni građanin bi za Šešeljev automobil, ako se uzme u obzir prosječna plaća u Srbiji, morali živjeti od zraka 292 mjeseca ili gotovo 25 godina

Vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj vozi skupocjeni Range Rover Autobiography za koji je njegova sestra isplatila u gotovini oko 140.000 eura. Taj novac Šešeljeva sestra Dragica donijela je u vrećici, saznaje Blic.

Kako su izračunali novinari, prosječni građanin bi za Šešeljev automobil, ako se uzme u obzir prosječna plaća u Srbiji, morali živjeti od zraka 292 mjeseca ili gotovo 25 godina.

Cijena ovakvog automobila, ovisno o dodatnoj opremi, može dosegnuti i 200.000 eura.

– Sestra Dragica je pokriće, da ne bi Šešelj morao ići osobno. Naravno da nije kupila sebi ili za stranku. Automobil je kupljen za Šešelja – naveo je izvor Blica.

Blic piše kako su Šešeljev automobil primijetili već svi u Skupštini jer on niti ne izlazi iz njega te da je rijedak na tržištu i da za njega postoji lista čekanja.

Novinari ovog lista su stupili u kontakt s Vojislavom Šešeljom u želji da dozna otkud mu novci za jedan od najluksuznijih automobila na tržištu.

– Zašto me zovete? Šta ‘oćete – pita Šešelj koji se isprva nije javio na poziv, a potom je uzvratio poziv.

– Ako nam možete odgovoriti na nekoliko pitanja. Kada ste i kako kupili džip?

– Neću odgovoriti – istaknuo je Šešelj.

Na pitanje novinara zašto ne želi odgovoriti na pitanja u vezi sa automobilom, Šešelj je rekao: “Ne dajem izjave za Blic”, a potom i glasnijim tonom poručuje:

– Kad dođem u ‘Blic’, ostaviću krvave tragove za sobom.

Nakon prijetnje, osuđeni ratni zločinac i zastupnik u Skupštini Srbije je prekinuo telefonsku vezu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.