Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osuđeni ratni zločinac

Jeziva prijetnja Vojislava Šešelja kada su ga upitali za džip od 140.000 eura

seselj

Kako su izračunali novinari, prosječni građanin bi za Šešeljev automobil, ako se uzme u obzir prosječna plaća u Srbiji, morali živjeti od zraka 292 mjeseca ili gotovo 25 godina

Vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj vozi skupocjeni Range Rover Autobiography za koji je njegova sestra isplatila u gotovini oko 140.000 eura. Taj novac Šešeljeva sestra Dragica donijela je u vrećici, saznaje Blic.

Kako su izračunali novinari, prosječni građanin bi za Šešeljev automobil, ako se uzme u obzir prosječna plaća u Srbiji, morali živjeti od zraka 292 mjeseca ili gotovo 25 godina.

Cijena ovakvog automobila, ovisno o dodatnoj opremi, može dosegnuti i 200.000 eura.

– Sestra Dragica je pokriće, da ne bi Šešelj morao ići osobno. Naravno da nije kupila sebi ili za stranku. Automobil je kupljen za Šešelja – naveo je izvor Blica.

Blic piše kako su Šešeljev automobil primijetili već svi u Skupštini jer on niti ne izlazi iz njega te da je rijedak na tržištu i da za njega postoji lista čekanja.

Novinari ovog lista su stupili u kontakt s Vojislavom Šešeljom u želji da dozna otkud mu novci za jedan od najluksuznijih automobila na tržištu.

– Zašto me zovete? Šta ‘oćete – pita Šešelj koji se isprva nije javio na poziv, a potom je uzvratio poziv.

– Ako nam možete odgovoriti na nekoliko pitanja. Kada ste i kako kupili džip?

– Neću odgovoriti – istaknuo je Šešelj.

Na pitanje novinara zašto ne želi odgovoriti na pitanja u vezi sa automobilom, Šešelj je rekao: “Ne dajem izjave za Blic”, a potom i glasnijim tonom poručuje:

– Kad dođem u ‘Blic’, ostaviću krvave tragove za sobom.

Nakon prijetnje, osuđeni ratni zločinac i zastupnik u Skupštini Srbije je prekinuo telefonsku vezu.