Globus

"Želim ljubav. Ne prijatelja!"

Jezive poruke 15-godišnje djevojčice iz Srbije koja se objesila (FOTO)

21/05/2019

Na njenom Facebook profilu vide se fotografije na kojima je obučena u crno, a koje su propraćene provokativnim i mračim komentarima

– Želim ljubav. Ne prijatelja! Nekoga ko je uvijek sa mnom. Da neko ozbiljno shvati šta je sa mnom. Da možemo obostrano da vjerujemo jedno drugom – glasio je jedan dio poslednjih statusa na Facebooku Hajnalke P. (15) iz Sente, koja je napravila omču od svog šala i objesila se u štali, pišu srbijanski mediji.

Riječ je o učenici OŠ „Turzo Lajoš“ iz Sente, koja je u nedjelju izvršila samoubistvo u Ulici Vladimira Nazora, u štali svojih hranitelja. Nju je pronašao hranitelj Z. J. dva sata poslije vješanja, a ljekari su mogli samo da konstatuju smrt.

Na njenom Facebook profilu vide se fotografije na kojima je obučena u crno, a koje su propraćene provokativnim i mračim komentarima. Vide se i snimci na kojima je uglavnom smrt. Često se slikala kada bi na svojim obrazima krejonom ispisala „Fu.k you“ (Je.i se), a iznad jedne od fotografija je napisala „teško je zamisliti da ljudi mogu biti đubrad kad si fin“.

Posljednji video objavila je dva dana prije smrti, na kojem se vide mladić i djevojka koji su doživjeli saobraćajnu nesreću. Momak te djevojke je poginuo, dok je ona ostala u invalidskim kolicima i tužna odlazi na groblje. Iznad videa je napisala: „Ovo je tužno.“

– Želim da neko bude sa mnom u bilo koje vrijeme, da mogu da ga zagrlim, pravu ljubav. Nešto što nije zasnovano na lažima i interesima. Hoću li imati tako nešto? Ili će to da ostane samo san? – napisala je Hajnalka u posljednjem statusu četiri dana prije samoubistva.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.