Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska

Jezivi prizori s mjesta pogibije dvojice mladića: “Vozač je ispao iz auta” (FOTO/VIDEO)

nesreca

Policija je utvrdila da je do nesreće došlo zbog nepropisne brzine

Policijaje objavila detalje teške saobraćajne nesreće koja se sinoć dogodila u slavonskom mjestu Dragovci u kojoj su dva mladića poginula, a dva teško povrijeđena, javljaju hrvatski mediji.

Do nesreće je došlo 15-ak minuta prije 22 sata kod kućnog broja 51 u Dragovcima u općini Nova Kapela.

Policija je utvrdila da je do nesreće došlo zbog nepropisne brzine.

“21-godišnji vozač se automobilom kretao istočnom prometnom trakom od juga u smjeru sjevera.

U jednom trenutku vozač je, krećući se nepropisnom brzinom vozilom prešao na suprotnu prometnu traku, sletio s ceste u odvodni kanal i udario u betonski kolni ulaz, a potom i u automobil koji je bio parkiran na kolnom ulazu (vlasništvo 53-godišnjaka) te u pročelje porodične kuće”, priopćila je policija.

Automobil u koji su udarili

U ovoj nesreći na mjestu događaja smrtno su stradali 21-godišnji vozač i 18-godišnji suvozač, a 16-godišnji i 19 godišnji putnici u vozilu teško su povrijeđeni te su prevezeni u Opću bolnicu „Nova Gradiška“ na ukazivanje liječničke pomoći i daljnje liječenje.

“Užas”

Novinarka portala SBOnline razgovarala je s muškarcem u čiji su se auto mladići zabili. “Došao sam kući, parkirao auto… Nedugo potom došlo je do nesreće. Vjerovatno su velikom brzinom dojurili, vozač je izgubio kontrolu i zabio se u moj auto koji je bio parkiran na mostu. Užas… Mislim da je vozač ispao iz auta…”, gotovo kroz suze govori muškarac ispred čije kuće se dogodila nesreća.