Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nesreća u Hrvatskoj

Jezivi prizori sudara u kojem je poginulo troje ljudi: Policija još ne zna ko je vozio (FOTO)

Senj: Tri osobe poginule u sudaru kod Sibinja Krmpotskog
29.08.2020., Sibinj Krmpotski, Senj - Tri su osobe poginule u promenoj nesreci na Jadranskoj magistrali u sudaru dvaju vozila hrvatskih i talijanskih oznaka. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Prema neslužbenim informacijama, Opel i Polo najvjerovatnije su se sudarili usred pretjecanja, ali to još uvijek nije službeno potvrđeno

Tri su osobe poginule, a tri su zadobile teške povrede u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se, prema Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, dogodila u subotu oko 8:05 sati na Jadranskoj magistrali, na predjelu kod Sibinja Krmpotskog u blizini Senja.

Prema primorsko-goranskoj policiji, došlo je do frontalnog sudara između Opela Astre riječkih registarskih oznaka i Volkswagen Pola italijanskih registarskih oznaka, a smrtno su stradali hrvatski državljani koji su bili u Astri, dvije ženske i jedna muška osoba.

U KBC-u na Sušaku, gdje su unesrećeni prevezeni nakon nesreće, rekli su da je jedna osoba, italijanski državljanin, u životnoj opasnosti te se nalazi u Jedinici intenzivnog liječenja, dok je dvoje italijanskih državljana također hospitalizirano s teškim tjelesnim povredama, odnosno višestrukim prijelomima, ali, srećom, izvan su životne opasnosti, javlja Jutarnji.hr.

Nesreća se dogodila pred zavoj nakon ravnog dijela magistrale, između Kozice i Smokvice. Prema neslužbenim informacijama, Opel i Polo najvjerovatnije su se sudarili usred pretjecanja, ali to još uvijek nije službeno potvrđeno.

Uz policiju i hitnu pomoć, unesrećenima su pomagali vatrogasci JVP Senj i DVD San Marino iz Novog Vinodolskog, a zbog nesreće, došlo je do zastoja u prometu i velikih kolona, budući da se promet odvijao jednom prometnom trakom.

Prizori na mjestu nesreće bili su stravični. Putnici u Opelu Astri poginuli su na mjestu događaja i interventne službe mogle su, nažalost, samo konstantirati njihovu smrt. Italijanski državljanin, za čiji se život liječnici bore u KBC-u na Sušaku, ima višestruke ozljede i ishod je još uvijek neizvjestan.

Policija, za sada, ne otkriva ko je vozio i tko je prešao na suprotnu traku, no sudeći po viđenome, to bi najvjerovatnije mogla biti Opel Astra koja se kretala u smjeru Senja, dok je VW Polo dolazio sa suprotne strane.