Globus

po stupanju na dužnost

Joe Biden će već danas poništiti nekoliko Trumpovih odluka

20/01/2021

Najavljeno je da će poništiti Trumpovu odluku o zabrani putovanja u SAD za građane nekoliko muslimanskih zemalja, kao i zabranu o angažovanju transrodnih osoba u vojsci

Izabrani predsjednik SAD Joe Biden danas će, odmah po stupanju na dužnost, potpisati nekoliko izvršnih uredbi kojima će poništiti prethodne odluka odlazećeg predsjednika Donalda Trumpa.

Kako je saopštio Bidenov tim, novi predsjednik će potpisati 15 uredbi, a najvažnije među njima su obustava povlačenja Sjedinjenih Država iz Svjetske zdravstvene organizacije, ponovno priključivanje Pariskom klimatskom sporazumu, prenose mediji.

Prvi Bidenovi potezi uključuju i obavezu nošenja maski u državnim objektima, kao i za državne službenike, a predviđena je i uredba o uspostavljanju nove kancelarije Bijele kuće za borbu protiv korona virusa, najavila je buduća glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki.

Najavljeno je da će poništiti Trumpovu odluku o zabrani putovanja u SAD za građane nekoliko muslimanskih zemalja, kao i zabranu o angažovanju transrodnih osoba u vojsci.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.