Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

atina

Još jedan Grk u kritičnom stanju; Sedam Hrvata uhapšeno, pokušali pobjeći iz Grčke

Screenshot

Kombijem su pokušali pobjeći iz Grčke i vratiti se u Hrvatsku, ali nisu uspjeli

Navijač atinskog nogometnog kluba AEK ubijen je nožem u noći na utorak tokom tučnjave s navijačima zagrebačkog Dinama i atinskog Panathinaikosa koji su u dobrim odnosima s Bad Blue Boysima.

U sukobima navijača najmanje je šestero povrijeđenih prije prve utakmice trećeg pretkola Lige prvaka koja se trebala odigrati večeras u 20:45 na stadionu AEK-a, ali je nakon ubistva odgođena.

Grčki mediji javljaju da su u bolnici zadržana četiri navijača – trojica grčkih i jedan Hrvat. Prema navodima BNSportsa, grčki navijač je teško povrijeđen i u kritičnom stanju.

Ukupno su uhapšena 82 Hrvata, a navodno je u neredima učestvovalo oko 120 navijača iz Hrvatske.

I dalje se nižu uhićenja huligana

Sedmorica Hrvata privedena su poslijepodne na granici sa Sjevernom Makedonijom.

Kombijem su pokušali pobjeći iz Grčke i vratiti se u Hrvatsku, ali nisu uspjeli. Grčki mediji pišu da su u kombiju pronađeni noževi i palice za koje se vjeruje kako su bili korišteni u neredima.

Očekuje se da će svi ili barem velika većina uhapšenih biti zadržana najmanje mjesec dana u istražnom pritvoru u Grčkoj.

Bad Blue Boysima koje se poveže sa smrću 29-godišnjeg Michalisa prijeti i doživotni zatvor, a grčki mediji javljaju da već postoje dokazi protiv nekoliko navijača hrvatskog prvaka.