Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Anatolij Geraščenko

Još jedan ruski zvaničnik poginuo u čudnoj nesreći, stradao dok je silazio niz stepenice

Anatolij Geraščenko yt

Ruski medij Moscow Post piše kako su im potvrdili da se Geraščenko spuštao niz stepenice, poskliznuo i pao nekoliko spratova, pa preminuo od posljedica ozljeda

Bivši rektor Moskovskog zrakoplovnog instituta (MAI) Anatolij Geraščenko poginuo je u nesreći, objavila je ruska agencija TASS.

“Dana 21. septembra 2022. Anatolij Nikolajevič Geraščenko, doktor tehničkih znanosti, profesor, savjetnik rektora Moskovskog zrakoplovnog instituta, preminuo je od posljedica nesreće. Trenutno je u toku formiranje komisije za istragu nesreće, koja će uključivati ​​predstavnike Ministarstva obrazovanja i nauke Rusije, Državne inspekcije rada u Moskvi i Moskovskog zrakoplovnog instituta”, priopćio je TASS.

Ranije su se u medijima pojavile informacije da je 72-godišnji Geraščenko umro unutar zidina univerziteta nakon što je pao s velike visine.

Geraščenko je bio rektor Moskovskog zrakoplovnog instituta od 2007. do 2015., navodi se na web stranici sveučilišta. Ističe se da je bio znanstvenik u području automatiziranih pogona, autor više od 100 znanstvenih radova i članaka iz područja pogonskih sustava.

Ruski medij Moscow Post piše kako su im potvrdili da se Geraščenko spuštao niz stepenice, poskliznuo i pao nekoliko spratova, pa preminuo od posljedica ozljeda, prenosi Index.