Još traje potraga za “Safetom”: Uzeo je 300.000 eura i pobjegao u Mađarsku

bane jovanovic1

Bane Jovanović, zvani Safet, odbjegli ubica iz Ade (Vojvodina), pobjegao je u Mađarsku sa 300.000 eura, koje je nakon zločina uzeo iz kuće, piše beogradski Blic.

Devet dana nakon zločina u kojem je Jovanović ubio Matiju Petrovića (28) a ranio pet osoba, od kojih je Jelena Stojkov (29) preminula kasnije u bolnici, otkrivaju se novi detalji zločina, ali i veze sa lokalnom policijom, koje su kobne večeri možda bile ključne za njegovo bjekstvo iz zemlje.

Jovanović je, prema saznanjima iz MUP Srbije, poslije zločina u Bečeju i Molu “mini morisom” prvo došao svojoj kući u Adu.

matija petrovic

Ubijeni Matija Petrović

– Porodici je rekao: “Sve sam ih pobio. Bježite odavde. Ja bježim” – kaže izvor Blica.

Zatim je uzeo 300.000 eura i municiju, sjeo u “mini moris” i pobjegao, kako se ispostavilo, ilegalnim kanalima u Mađarsku.

Marko Kovačev, kum ubijenog Matije Petrovića, kaže da je kobne večeri bilo mnogo nelogičnosti u radu policije.

– Matijina majka Zagorka zvala je policiju dva minuta nakon zločina i rekla im je: “Safet mi ubi sina.” Međutim, došla su samo dvojica policajaca i bili su sami sat i po. Tek tada je došlo pojačanje i ekipa za uviđaj. Dva sata poslije zločina poslata je depeša na granicu… To je bilo dovoljno da Safet pobjegne – kaže Marko.

jelena stojkov

Jelena preminula od zadobijenih rana

On kaže i da im je lokalna policija u petak uvečer otkazala obezbjeđenje.

– U Matijinoj kući je ranjena i njegova supruga, sin i snaha. Tu živi još sedmoro djece i od zločina je ispred kuće dežurala patrola, kao i ispred Safetove kuće. U petak je patrola otišla, dok je ona ispred kuće ubice ostala da dežura. Svi smo otišli u policiju u Adu. Tu su nam rekli: “Ko ste vi da vas čuva policija?” Onda je Zagorka zvala policiju u Beograd i patrola je vraćena – kaže Marko.

Dvostruki ubica Bane Jovanović i dalje je u bekstvu.

Matijina supruga Renata se vraća u bolnicu, čekaju je još tri operacije, a supruga ubicinog brata, Nataša (23) se isto vraća u bolnicu, još joj nisu izvadili metak iz ruke.