Nesreća u Hrvatskoj

Jurili na motociklu bez kaciga i udarili u stup rasvjete, jedan poginuo

prometna_pakoštane4

Odmah po dolasku hitne pomoći konstatirana je smrt jednog mladića

U teškoj prometnoj nesreći koja se u noći na nedjelju oko 2.30 sati dogodila u Pakoštanima, jedan mladić je poginuo, a drugi je teško stradao i u životnoj je opasnosti, javljaju hrvatski mediji.

Kako piše portal Zadarski.hr, do nesreće je došlo kad su se dvojica vozila na neregistriranom motociklu Piaggio ulicom Kraljice Jelene u Pakoštanima.

Kretali su se ulicom iz smjera sjevera prema jugu, kad je vozač kod kućnog broja 82 zbog vožnje neprimjerene uslovima stanja na cesti izgubio nadzor nad motociklom, sletio s desne strane ceste i udario u rasvjetni stup. Vozač i njegov suputnik nisu imali zaštitne kacige.

Odmah po dolasku hitne pomoći konstatirana je smrt jednog mladića, a drugi, 17-godišnjak s područja Biograda, prebačen je u zadarsku bolnicu i životno je ugrožen, ali je stabilno.

– Zadobio je više prijeloma i povreda organa, upravo ga pripremamo za operaciju tokom koje ćemo sanirati zadobivene ozljede. Vjerujem da ćemo uspjeti i da će se pacijent uspješno oporaviti – rekao je za Zadarski.hr dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja opće bolnice Zadar.

Policija još nije utvrdila ko je vozio motocikl.