Globus

Slučaj pedofilije u Beogradu

Kad je čula da će je čuvati očuh djevojčica počela da plače, a onda se odmotalo klupko

12/11/2018

Pedofil je djevojčici sipao vino u koka-kolu, nakon čega se onesvijestila i više ničega se nije sjećala

Gnusni zločin J. H., muškarca iz jednog mjesta u okolini Beograda, uhapšenog zbog toga što je napastvovao pastorku, otkriven je kada se nesretna djevojčica požalila majci na zlostavljanje, saznaje „Blic”.

Mještani malog mjesta pokraj Beograda i dalje su u šoku zbog užasne vijesti koju su u subotu pročitali u „Blicu”. Klupko jezivih činjenica počelo je da se odmotava prošlog vikenda, pričaju oni, kada je majka trebalo da dovede djecu kod J. H.

– Djevojčica je počela da plače i da govori da neće i tada je ispričala majci o tome šta ju je J. H. tjerao da radi – kažu susjedi.

Prema njihovim riječima, pedofil se u tu kuću doselio prije godinu i po dana. Ženu i djecu su počeli da viđaju početkom juna, a ona bi nekad ostajala i po nekoliko dana tu. Iako o svom relativno novom komšiji ne znaju mnogo, kažu da je prijeke naravi. Sa svojim prvim susjedom se posvađao „zbog komšijske stvari”, a kada mu je ovaj priprijetio da će pozvati policiju, jer je navodno u vezi sa maloljetnicom, on se povukao.

Od prošle nedjelje, kažu, živio je kao u tajnosti.

– Iako su mi komšinice pričale da su ga viđale kad ide u prodavnicu, ja sam tek ponekad vidjela da noću gori neko prigušeno svjetlo – kaže jedna mještanka.

Upitani da nam ispričaju čime se J. bavi, komšije sliježu ramenima, ali naslućuju da svakako nisu legalne radnje. U dvospratnici u kojoj su se jezive scene događale jučer nije bilo nikoga: reporteri “Blica” su u njoj zatekli samo vezane pse, dvije mačke i živinu.

“Blic” podsjeća da je muškarac J. H. iz jednog mjesta u okolini Beograda uhapšen zbog sumnje da je obljubio svoju maloljetnu pastorku (11). Zločin je otkriven kada je prije nekoliko dana djevojčica u kuću u kojoj je monstrum živio došla da prespava.

– On je djevojčici sipao vino u koka-kolu, nakon čega se onesvijestila i više ničega se nije sjećala. Kada se ujutru probudila, bolio ju je donji dio stomaka – kaže izvor „Blica” upoznat s istragom.

Manijaka je navodno odalo i pismo koje je djevojčica napisala, a koje je pronašla njena majka. U pismu je ova djevojčica napisala do detalja šta joj se desilo, nakon čega je žena alarmirala policiju.

Prema njenim riječima, devojčica je bila veoma bliska sa pedofilom: ona i njen brat su ga nazivali ocem! Niko, pa ni sama majka djevojčice, nije ni pomišljala da je njen izabranik pedofil. Štaviše, dopuštala je djeci da noće kod njega, da ih čuva…

– Majka je shvatila tek kada su se strašne stvari desile šta je manijak radio. Naime, kada je dolazio kod njih, njenom sinu donosio je jednu, dok je djevojčici uvijek davao dvije čokolade. Na sve načine pokušavao je da pridobije njeno povjerenje – kaže izvor “Blica”.

Uhapšeni se u tužilaštvu jučer branio šutnjom, nakon čega mu je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana. Srećom, kako je pokazao ljekarski pregled, djevojčica nije preživjela obljubu, ali je i dalje duboko traumatizovana. Zbog toga je postupajući tužilac otvorio istragu za nedozvoljene polne radnje.

 

Komentari

Autor: Blic

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.