Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slučaj iz Aranđelovca

Kako je Ivan na svadbi ranio tri osobe: Prvi promašaj bio je koban

svadba srbija

Osumnjičeni u dogovoru sa advokatom nije želio da iznosi detalje o ovom incidentu

Policija iz Aranđelovca preključer je privela Ivana Markovića (35), koji je na svadbi u selu Banja pucao iz lovačke puške i povrijedio tri osobe, među kojima je i trogodišnje dijete.

Naime, uhapšeni je na svadbi, koja se održavala u dvorištu porodične kuće Radovana Mihailovića, dva puta pucao iz lovačke puške, kako običaji nalažu, u jabuku koja je bila zakačena o drvenu motku na betonskom stubu.

Kako prepričava Dragoslav Marković, otac osumnjičenog, Ivan prvi put nije uspio da pogodi jabuku, a kada je ponovo napunio pušku, ona je slučajno opalila.

– Nakon promašenog prvog puta, on je rasklopio pušku ne bi li je opet napunio, i kada ju je sklopio ona mu je u tom trenutku slučajno opalila metar od njega – prepričava otac privedenog i dodaje da je sva sreća što je pušku držao ka zemlji, jer je na svadbi bilo puno ljudi.

On je objasnio da je prava sreća što u tom trenutku nije bilo djece s obzirom na to da su samo desetak minuta ranije upravo na tom mjestu trčkala i igrala se.

Prilikom opaljenja puške o beton, djelići sačme su Rajku Radisavljeviću (39) nanijeli lakše tjelesne povrede pogodivši ga u butinu, a kamenčići su, od udara patrone o beton, trogodišnje dijete S. S. pogodili u rame, a fotografa Stojana Milojkovića (29) u lice.

Kako ekipa „Blica“ saznaje, majka trogodišnje djevojčice, koja je pretrpela lakše tjelesne povrede od udara kamenčića, mladoženjina je sestra koja zbog posla povremeno putuje u Švicarsku, a inače sa svojom porodicom živi u selu Plaskovac.

Kako priča otac privedenog, Ivan i Rajko su dugogodišnji prijatelji i lovci koji se intenzivno bave lovom već nekoliko godina.

– Lakše sam povrijeđen. Nakon incidenta prebačen sam u Dom zdravlja u Aranđelovcu, gde su mi ljekari previli i sanirali ranu. Ljekari nisu htjeli da vade sačmu, jer je duboko ušla pod kožu. Nakon previjanja rane, vratio sam se na svadbu – kaže Rajko.

Majka povrijeđenog Rajka povodom ovog incidenta nije ostala ravnodušna.

– Za mene je cio ovaj nemili slučaj jedan veliki šok. Ništa strašno se nije dogodilo, ali šta da je pogodio desetoro ljudi. Šta bi onda bilo? Čitava ova fama oko gađanja jabuke puškom je za mene glupost. Ivan je dobar momak, ali brzopleto je baratao puškom – kaže za “Blic” majka povrijeđenog.

Prema riječima mještana koji su bili na svadbi, cio ovaj događaj je slučajnost nakon kojeg je svadba nastavljena.

– Otac mlade je pokušao da puca u jabuku, znate već kako to ide na svadbama. Prvi put je promašio, a drugi put, kad je repetirao pušku, slučajno je opalila i kamenčići su se od udarca rasprskali svuda. Mislim da su fotografa pogodili u lice, a djevojčicu u ruku – priča jedna mještanka koja je prisustovala događaju.

U kući mlade, roditelji nisu bili raspoloženi za razgovor.

– Desilo se slučajno, niko nije lud namjerno da puca – rekla je majka mlade i dodala da je puška bila ispravna i da imaju svu potrebnu dokumentaciju.

Osumnjičeni u dogovoru sa advokatom nije želio da iznosi detalje o ovom incidentu.