Globus

Kako je Trump dočekan u Londonu: Gubi se odavde

12/07/2018

Američki predsjednik Donald Trump je tokom posjete Engleskoj u prijestonici Londonu dočekan protestima, javlja Anadolu Agency (AA).

Protesti protiv njegove posjete održani su u organizaciji poznate britanske antiratne organizacije Stop The War Coalition (STWC).

Na protestima, održanim ispred sjedišta ambasade SAD-a u Londonu, gdje je večeras Trump odsjesti, okupio se veliki broj građana.

Demonstranti se ipak nisu mogli približiti zgradi koju je osiguravao veliki broj pripadnika snaga sigurnosti.

Okupljeni su satima stvarali buku pištaljkama i uzvikivali slogane kao što su “Ne želimo te ovdje, Trumpe”, “Trumpe, gubi se odavde, idi kući” i “Jasno recimo Trumpu: Ovdje nisi dobrodošao”.

Demonstranti su također pozvali da budu otkazani planirani sastanci premijerke Theresa May i britanske kraljice Elizabete II. s američkim predsjednikom.

Očekuje se da će biti nastavljeni protesti na različitim lokacijama tokom Trumpove četverodnevne posjete Engleskoj i Škotskoj.

Britanski mediji su prije same posjete pisali da će predsjednik SAD-a uglavnom izbjegavati London, gdje su najavljeni brojni protesti protiv njegovog dolaska.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.