Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

CNN: Advokati Bijele kuće razmatraju procedure smjene Donalda Trumpa

trump

Advokati Bijele kuće razmatraju procedure smjene predsjednika, u pokušaju da se pripreme na ono što zvaničnici još uvijek vjeruju da je tek daleka mogućnost – suočavanje predsjednika Donalda Trumpa sa pokušajima njegovog razrješenja s dužnosti, kazala su za CNN dva izvora koja su upućena u ove diskusije.

Zvaničnici Bijele kuće vjeruju da predsjednik ima podršku republikanskih saveznika u Kongresu i da se smjena neće desiti. Čak su i demokrate pokušale umiriti priče o smjeni zbog brige da bi takve priče mogle biti preuranjene.

Međutim, advokati ureda pravnog savjetnika Bijele kuće konsultirali su se sa ekspertima za smjenu predsjednika tokom prošle sedmice i počeli su prikupljati informacije o tome kako bi ova procedura bila obavljena, rekla je za CNN jedna osoba koja je upućena u ovo pitanje.

Bijela kuća najprije nije imala nikakav komentar na ovu priču. Nakon objave, jedan zvaničnik Bijele kuće je kazao da “nije tačno” da advokati Bijele kuće istražuju procedure smjene.

Ove diskusije dio su širih unutrašnjih napora kako bi se osnažila predsjednikova pravna odbrana, a koja se zakomplicirala nakon imenovanja specijalnog savjetnika koji će istražiti rusko miješanje u izbore 2016. godine, izvještava CNN.