Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

čestitka šefu

Kamala Harris nazvala Joe Bidena i objavila snimku na Twitteru

New Project (30)

Održat ću nadu koju ste položili u mene” napisao je Biden, uz video snimak okačen u istom postu

Nakon što je objavljeno da je Joe Biden pobijedio Donalda Trumpa u utrci za ptredsjednika SAD-a, prvo se na Twitteru oglasio novoizabrani šef države najveće sile na svijetu.

“Ameriko, čast mi je što ste me izabrali da vodim našu veliku zemlju. Rad pred nama će biti težak, ali obećavam vam ovo: Bit ću predsjednik svih Amerikanaca – bilo da ste glasali za mene ili ne. Održat ću nadu koju ste položili u mene” napisao je Biden, uz video snimak okačen u istom postu.

Ubrzo nakon toga na istoj društevnoj mreži, oglasila se i Kamala Harris, nova potpredsjednica Amerike.

Umjesto tekstualne poruke, Harris je objavila video snimku na kojoj se čuje dio razgovora s Bidenom nakon što su tigle sjajne vijesti iz Pensilvanije.

“Uspjeli smo, uspjeli smo Joe! Ti si novi predsjednik Sjedinjenih Država”, kazala je Kamala Harris u dijelu razgovora s Joeom Bidenom, senatorica koja će naredne četiri godine obavljati dužnost potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Novoizabrana potpredsjednica SAD izjavila je da je pred njom i novim američkim predsjednikom Josephom Bidenom puno posla.

“Ovi izbori su mnogo više od (izbora) Joa Bidena ili mene. U pitanju je duša Amerike i naša spremnost da se borimo za nju. Puno posla je pred nama”, navela je Harris na Twitteru nakon što su Asocieted press i CNN objavili da je Biden pobjedio na predsjedničkim izborima.

Što se Donalda Trumpa tiče, on se još uvijek nije oglasio nakon što je objavljen njegov poraz. Posljednje što je objavio na Twitteru bilo jesat vremena prije objave rezultata. Napisao je kratko; Ubjedljivo sam dobio ove izbore!