Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska

Kamion se zabio u kolonu nadomak granice s BiH, više osoba povrijeđeno

kolona kamion
Foto: radiong.hr

Saobraćaj tom cestom je obustavljen, te se odvija alternativnim pravcima.

Nekoliko osoba je povrijeđeno u naletu kamiona na petnaestak drugih vozila koja su stajala u koloni na na cesti D5 od Novog Varoša prema graničnom prijelazu u Gradišci izvijestila je lokalna policija.

Kako su saopćili, oko 16:31 sati primili su dojavu o saobraćanoj nesreći na državnoj cesti D5 od Novog Varoša prema graničnom prijelazu Stara Gradiška.

kolona kamion
Foto: radiong.hr

Saobraćaj tom cestom je obustavljen, te se odvija alternativnim pravcima.

Nezvanično, desetak osoba je prevezeno u bolnicu u Novoj Gradiškoj no još se ne zna stepen njihovih ozljeda. 

Svjedoci udesa su, pak, kazali policiji da je udarac u zadnje vozilo u koloni bio silovit što ukazuje na veliku brzinu kretanja i navodno bez kočenja.

Vozač teretnjaka s rumunskim registarskim oznakama je trenutno pod ingerencijom policije. Uzimaju mu se uzorci krvi i urina kako bi se vidjelo je li u sebi tokom vožnje imao nedopuštenih supstanci.

kolona kamion nesreća
Foto: radiong.hr

Potom će biti odvezen u policijsku stanicu na kriminalističko istraživanje kako bi policiji pomogao u otkrivanju okolnosti koje su dovele do tragedije. No finalna krivična prijava će, ipak, ovisiti o kvalifikaciji ozljeda učesnika nesreće. Materijalna šteta je velika.

Na mjestu događaja se još može čuti kako je vozač teretnjaka stranih registarskih oznaka, prije nego što se zabio u kolonu vozila u blizini graničnog prijelaza, probio rampu na naplatnoj stanici Okučani te nastavio sumanutu vožnju dalje.

U 16.31 sati kod graničnog prijelaza Stara Gradiška dogodila se stravična prometna nesreća. Prema nesluženim…

Posted by Radio Nova Gradiška (98.1Mhz) on Saturday, March 23, 2024

“Putnike savjetujemo da svoje putovanje prema Bosni i Hercegovini nastave na graničnim prijelazima Slavonski Brod, Slavonski Šamac i Svilaj”, objavili su.

Prema snimcima koje je s lica mjesta objavio RadioNG, udar je bio stravičan. Neki od automobila izgledaju zgnjčeni poput konzervi.

kolona kamion nesreća
Foto: radiong.hr

Dvije osobe poginule u sudaru motora i automobila

U Hrvatskoj se danas desilo još jedna teška nesreća. Dvije osobe su poginule, prema prvim policijskim informacijama, u saobraćajnoj nesreći u Kaštel Sućurcu na cesti D8, u sudaru putničkog vozila i motocikla. Dojavu o teškoj nesreći policija je zaprimila u 17,48 sati te su sve službe izašle na teren.

Saobraćaj na cesti D8 prema Splitu je u cijelosti zaustavljen i preusmjeren na Ulicu Franje Tuđmana, izvijestila je splitska policija.

sudar motora i automobila
FOTO: Pixsell

Kako se vidi po fotografijama s lica mjesta, automobil se prevrnuo na krov. Došlo je i do zapaljenja te je izbio požar na automobilu koji je ubrzo ugašen.

sudar motora i automobila split