Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Kažnjen zbog vrijeđanja: Glupi drotovi, ja sam ninja, j*** ću vam majku

policija

Na izricanju presude Krunoslav se nije pojavio

Krunoslav (39) iz okolice Koprivnice izvrijeđao je dvojicu policajaca u službenom vozilu zbog čega je presudom Prekršajnog suda osuđen na novčanu kaznu od 100 eura, javlja Podravski.

Prema presudi, tereti ga se da je lani u oktobru u službenom policijskom vozilu kod sjedišta Hitne medicinske pomoći u Koprivnici vrijeđao policijske službenike riječima: “Glupi drotovi, ja sam ninja, j… ću vam majku“. Usput je pljuvao unutar službenog vozila uz riječi: “Vi ste k…, smrdljivi drotovi”.

Na izricanju presude Krunoslav se nije pojavio. Poziv su mu sa suda pokušali dostaviti, ali neuspješno. Teretilo ga se za narušavanje javnog reda i mira.

“Otežavajućom okolnošću sud je cijenio dosadašnje prekršajno kažnjavanje okrivljenika, a što je utvrđeno uvidom u prekršajnu evidenciju. Kako okrivljenik nije pristupio sudu te sud nije mogao ocijeniti i utvrditi dodatnih olakotnih okolnosti, sud smatra da će se upravo ovako izrečenom novčanom kaznom u konkretnom slučaju dovoljno utjecati na okrivljenika da ubuduće ne čini slične prekršaje”, navodi se u presudi Prekršajnog suda u Koprivnici.