Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

na prijelazu Merdare

KFOR dostavio odgovor Srbiji na zahtjev za povratak Vojske Srbije na Kosovo

Beograd: Aleksandar Vučić obratio se javnosti o pregovorima s Kosovom
21, November, 2022, Belgrade - The President of the Republic of Serbia, Aleksandar Vucic, addressed the nation from the building of the General Secretariat of the President of the Republic regarding the latest situation related to Kosovo and Metohija and negotiations on license plates. Aleksandar Vucic. Photo: Milos Tesic/ATAImages 21, novembar, 2022, Beograd - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vucic obratio se naciji iz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike povodom najnovije situacije vezane za Kosovo i Metohiju i pregovore o registarskim tablicama. Photo: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Odgovor KFOR-a komentirala je i šefica pregovaračkog tima Kosova u dijalogu s Beogradom Edita Tahiri, kazavši kako se odgovor srbijanskim čelnicima „nije svidio, jer bi u suprotnom požurili da ga objave”

Predstavnici Vojske Srbije sinoć su, na prijelazu Merdare na granici Kosova i Srbije, preuzeli od predstavnika KFOR-a odgovor na zahtjev za povratak do 1.000 pripadnika vojske i policije Srbije na prostor Kosova.

Srbijansko ministarstvo obrane je navedeni dokument dostavilo Uredu predsjednika Republike Srbije i vrhovnog zapovjednika Vojske Srbije Aleksandra Vučića, prenose srbijanski mediji.

Još se ne zna što je točno KFOR odgovorio čelnicima Srbije na njihov zahtjev.

Odgovor KFOR-a komentirala je i šefica pregovaračkog tima Kosova u dijalogu s Beogradom Edita Tahiri, kazavši kako se odgovor srbijanskim čelnicima „nije svidio, jer bi u suprotnom požurili da ga objave”.

Beograd je svoj zahtjev za povratak snaga na Kosovo temeljio na Rezoluciju 1244 Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda iz 1999. godine.