Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Khashoggijevo tijelo pronađeno u bunaru u bašti konzulove rezidencije?! (FOTO)

khashoggi shoes

Dok je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan govorio danas da postoje snažni pokazatelji da je ubistvo saudijskog novinara Jamala Khashoggija bilo detaljno i danima planirano, da je ubijen na “gnjusan način” i da odgovornima treba suditi u Turskoj, u turskim medijima pojavile su se nove informacije koje govore da je pronađeno tijelo ubijenog novinara.

Prema tim informacijama, tijelo ubijenog saudijskog novinara Jamala Khashoggija pronađeno je u bunaru na području rezidencije generalnog konzula Saudijske Arabije u Istanbulu. Izjavio je to za Sputnjik Dogu Perincek, lider turske stranke Vatan.

“Saznao sam od pouzdanih izvora iz sigurnosnis službi u Istanbula da je Khashoggijevo tijelo pronađeno u bunaru koji se nalazi u vrtu rezidencije generalnog konzula Saudijske Arabije”, rekao je Perincek.

Izvor lista Hurijet u turskoj policiji ispričao je detalje istrage.

Konkretno, policija je zahvaljujući tenisicama otkrila da je prema snimkama kamera za nadzor iz konzulata izašao “dvojnik” ubijenog novinara.

– Kad je Khashoggi ušao u konzulat, nosio je cipele, a ne tenisice. Prva razlika koju je primjetio policijski tim koji je pregledao snimke sa kamera za nadzor su bile cipele, rekao je izvor.

Podsjećamo, saudijski novinar i dopisnik Washington Posta ubijen je u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, a nakon što su na početku demantirali optužbe, Saudijska Arabija je u petak priznala da je Khashoggi ubijen u konzulatu, no tvrdili su da je bila riječ o “neplaniranoj tuči”.

Saudijci su također saopštili (pitanje je ko im više uopšte vjeruje) da su uhapsili 18 osoba, te smijenili i nekoliko visokih dužnosnika saudijske obavještajne i sigurnosne službe.

Khashoggi je nestao 2. oktobra, a posljednji put je viđen kako ulazi u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu.