Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sjevernokorejski lider u rusiji

Kim rekao Putinu da su SAD postupale u “lošoj vjeri”

kim-jong-un-vladimir-putin

KCNA je prenijela kako je Kim Jong Un izjavio da je situacija na Korejskom poluotoku i regiji trenutno u stanju mirovanja

Lider Sjeverne Koreje Kim Jong Un je predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu rekao kako vjeruje da su SAD postupile u “lošoj vjeri” na samitu u Hanoi, izvijestili su sjevernokorejski državni mediji.

Korejska centralna novinska agencija (KCNA) posljednjeg dana Kimove posjete dalekoistočnom ruskom gradu Vladivostoku. Kim i Putin su se tu sastali u četvrtak po prvi put, gdje su zajedno proveli tri i po sata. Sjevernokorejski lider je napustio Vladivostok u petak u večernjim satima oklopnim vladinim vozom.

KCNA je prenijela kako je Kim Jong Un izjavio da je situacija na Korejskom poluotoku i regiji trenutno u stanju mirovanja, te da je dostigla kritičnu tačku gdje se može vratiti u prvobitno stanje jer su “Sjedinjene Države zauzele jednostavan stav u lošoj vjeri” na nedavno održanom drugom samitu.

– Mir i sigurnost Korejskog poluotoka zavisit će od stava SAD-a u budućnosti, a Sjeverna Koreja će čuvati sebe od svake moguće situacije – izjavio je Kim prenosi CNN.