Globus

Stravičan zločin

Ko je bila Danijela, žena koja je jutros bacila dijete, a onda izvršila samoubistvo

17/06/2019

Kada je saznao strašne vijesti i vidio jezivi prizor, Danijelin muž je čupao kosu sa glave i morali su da ga odvedu ljekari

Danijela Milovanović je danas u Beogradu, kako se vjeruje, najprije presjekla vene sebi i kćerki, a potom je pred svjedocima nesretno dijete bacila sa četvrtog sprata. Zapalila je stan, vikala sa terase, a potom i sama skočila u smrt.

– Bacila je dijete sa terase, govorila da su žene ugrožene, svašta je govorila o muškarcima. Komšija je pokušao da je odgovori od skoka, ali uzalud. Skočila je i ona, a dim sam vidio tek poslije – ispričao je jedan komšija.

Uzalud ju je jedan komšija molio da to ne čini, a priča se čak i da je neko potrčao da uhvati dijete. Ali bilo je kasno. Kada se i sama bacila, ostala je živa, pričaju svjedoci, ali je ubrzo izdahnula i svoju tajnu će odnijeti u grob.

Kada je saznao strašne vijesti i vidio jezivi prizor, Danijelin muž je čupao kosu sa glave i morali su da ga odvedu ljekari.

Niko od komšija ne može da vjeruje da postoji nagon koji jednu majku može da navede da učini tako nešto i tvrde da su Danijela i Dejan bili sasvim normalan par, da se djevojčica često igrala u kraju, a jedna žena prisjetila se da se baš jučer poigrala sa njom.

Dejan je čak i upravnik zgrade, a zaposlen je u jednoj privatnoj firmi. Danijela je završila farmaciju u Beogradu i, kako pričaju komšije, radila je na Vojno-medicinskoj akademiji.

Sa Dejanom je bila u braku sedam godina. Na slikama je izgledala kao jedna normalna i nasmijana djevojka, “kačila” je fotografije sa putovanja u Poljsku, sa mora, ali i sa kolegama sa posla, dok radi u laboratoriji.

Šta se posljednjih godina događalo u ovoj porodici ostaje misterija. To da je žena imala psihičke probleme nepoznanica je za mnoge komšije, iako bi se prema jednom detalju moglo zaključiti i da je patila od nekih tegoba, pa i psihopatoloških poremećaja…

A to je njen fizički izgled. Njeni drugari iz srednje škole su u nevjerici, kažu da je bila sjajan učenik i da je olako završila i fakultet.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.