kavački klan

Ko je danas ubijeni Crnogorac u Beču

Vladimir Roganović
roganovic

Njegov brat Duško Roganović dignut je u vazduh 25. aprila 2017. u Herceg Novom u eksploziji bombe koja je bila postavljena pred njegov automobil

Ubijeni Roganović je sa bratom od strica Duškom bio optužen za ubistvo Marka Vesnića, vođe “Delija”, jula 2009. u Herceg Novom. Bio je u spuškom pritvoru, ali je 2014. oslobođen krivice, dok je Duško osuđen na osam godina zatvora.

Dok je bio u pritvoru policija ga je osumnjičila da je naručivao bombaške napade ispred kuće braće Milivoja i Milenka Ivaničevića, službenika Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija (ZIKS-a).

Njegov brat Duško Roganović dignut je u vazduh 25. aprila 2017. u Herceg Novom u eksploziji bombe koja je bila postavljena pred njegov automobil.

Duško je u eksploziji ostao bez obje noge, ali je preživio napad.

Vladimir i Duško Roganović

Prema dosadašnjim informacijama, sumnja se da je plastični eksploziv bio postavljen po sredini auta, u blizini vozačevog sjedišta, a sve ukazuje na pretpostavku da ga je egzekutor čekao, odnosno posmatrao iz blizine. Za istražitelje nema dileme da iza ovog krvavog čina stoji ozbiljna organizovana kriminalna grupacija, i da je Roganović vjerovatno duže vrijeme bio praćen, kao i uoči samog događaja.

Roganović je u januaru 2018. izručen Crnoj Gori, gdje je tada stavljen pod posebne mjere nadzora, a tražen je zbog dva krivična djela.

Kavački klan i škaljarski klan važe za dva najjača a suprotstavljena kriminalna klana u Kotoru, a 2016. godine je u njihovim međusobnim obračunima za samo mjesec dana likvidirano osam ljudi, dok je četvoro teško ranjeno.