Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

petoro poginulih

Ko je sve bio u podmornici: “Bilo je trenutno i ništa nisu znali”

podmornica
Foto: Twitter

Bivši kapetan podmornice Kraljevske mornarice Ryan Ramsey ispričao je što se moglo dogoditi podmornici pri spuštanju do olupine Titanica te što je moglo dovesti do implozije

Oni koji su bili u podmornici umrli su odmah u imploziji, rekao je bivši liječnik američke mornarice Dale Mole.

Mole je rekao da putnici ne bi ni znali da postoji problem prije nego dođe do implozije. Dodao je da bi ostanak u podmornici bio daleko gora alternativa.

“Možete samo zamisliti kako bi to bilo… hladno je, ponestaje ti kisika.

Ako ih već nismo mogli spasiti, ovo je najbolji mogući scenario”, rekao je.

“Jedino pozitivno je da nisu ništa znali”

Bivši kapetan podmornice Kraljevske mornarice Ryan Ramsey ispričao je što se moglo dogoditi podmornici pri spuštanju do olupine Titanica te što je moglo dovesti do implozije.

“Što se tiče kvara, dogodila se vjerovatno jedna od dvije stvari.

Ili je došlo do kvara na otvoru sa 17 vijaka, što je zatim uzrokovalo kolaps trupa pod pritiskom ili je sam trup imao kvar kada su isplovili su i to je puklo od pritiska, te izazvalo isti rezultat.

Jedina pozitivna stvar u tome je što je bilo trenutno i ništa nisu znali”, rekao je.

Ko je bio u podmornici?

U podmornici su bili kapetan i četiri putnika. OceanGate Expedition Titanom je nudio posjet slavnom potonulom brodu za 250 tisuća dolara po mjestu, stoji na službenim stranicama.

Jedan od putnika nestale podmornice je bio britanski biznismen Hamish Harding čija je avionska kompanija na svojim društvenim mrežama objavila informaciju o njegovoj ekspediciji.

Harding, 58-godišnji avijatičar i svemirski turist, čelnik Action Aviationa, u nedjelju je na svom Instagramu objavio da se s ponosom pridružuje misiji OceanGatea.

U podmornici su bili i pakistanski biznismen Šahzada Dawood i njegov sin Suleman.

Dawood je bio potpredsjednik pakistanskog konglomerata Engro, firme sa sjedištem u Karačiju s portfeljom u energetici, poljoprivredi, petrokemiji i telekomunikacijama.

Među putnicima su i bili francuski okeanograf Paul-Henry Nargeolet, stručnjak za Titanic, te Stockton Rush, osnivač OceanGatea, suprug potomka jedne od žrtava Titanica.