Koalicione snage u Jemenu bombardovale svadbu, najmanje 25 mrtvih

jemen

Najmanje 23 ljudi koji su bili na svadbi u Jemenu poginulo je u vadušnom napadu vojne koalicije predvođene Saudijskom Arabijom, piše The New York times, pozivajući se na izjave svjedoka i lokalnih medicinskih radnika.

To je već drugi vazdušni napad u Jemenu u kome su stradali svatovi u preteklih nedjelju dana.

Incident se dogodio juče u pokrajini Damar, oko 50 milja južno od glavnog grada države Sana, prenosi Sputnik.

Koalicija arapskih država na čelu sa Saudijskom Arabijom pokrenula je u martu vazdušne napade u Jemenu. Vazdušni udari su pokrenuti na zahtjev jemenskog predsjednika Abed Rabo Mansur Hadija, kako bi se pobunjeni Huti istjerali sa okupiranih područja

Najmanje jedan od trojice sinova koji su se venčavali na zajedničkoj ceremoniji poginuo je u posljednjem vazdušnom napadu.

Ukupan broj poginulih mogao bi da bude veći jer se pretpostavlja da ima još tijela pod ruševinama kuće u kojoj se održavala ceremonija vjenčanja, saopštio je načelnik hitne službe u bolnici u Damaru Safvan al Ansi.

U Jemenu je u toku vojni sukob između vlade i Huti šiitskih pobunjenika, glavnih opozicionih snaga u zemlji koje su u januaru prisilile vladu da podnese ostavku.

Koalicija arapskih država na čelu sa Saudijskom Arabijom pokrenula je u martu vazdušne napade u Jemenu. Vazdušni udari su pokrenuti na zahtjev jemenskog predsjednika Abed Rabo Mansur Hadija, kako bi se pobunjeni Huti istjerali sa okupiranih područja.

Koalicione vazdušne snage su 28. septembra ispalile projektile na šator u kojem se održala ceremonija vjenčanja u jugozapadnom jemenskom selu Vahijah, u blizini luke Moka na Crvenom moru. Tom prilikom ubijeno je na desetine ljudi, uključujući osmoro djece.

Na stotine civila ubijeno je tokom jemenskog sukoba i oko 80 odsto stanovništva ove zemlje trenutno treba hitnu humanitarnu pomoć, navodi se u podacima UN.