Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nasilje u Srbiji

Kolega je zvjerski tukao 12 sati i držao zaključanu: “Znam ga 10 godina”

advokativa

Prošle godine na jednom putovanju bili su desetak dana u emotivnoj vezi

Beogradska advokatica Emilija Petrović pretrpjela je užasnu torturu za koju tvrdi da je od kolege V. S., koji ju je, prema njenim riječima, 12 sati držao zaključanu u njenom stanu, zvjerski je pretukao i pokrao.

U potresnoj ispovijesti za Blic advokatica Emilija Petrović govori o odnosu sa V. S. (ime i prezime poznato redakciji), kao i o tome šta je prethodilo stravičnom nasilju. Petrovićeva je Blicu dostavila i svoju izjavu koju je dala u policijskoj stanici, izvještaje ljekara Urgentog centra, rešenje Trećeg osnovnog suda u Beogradu o privremenoj zabrani prilaska, kao i poruke iz svog telefona koje joj je V. S. slao.

Naime, Petrovićeva govori da V. S. poznaje više od deset godina, a da su se upoznali preko kolega.

Prošle godine na jednom putovanju bili su desetak dana u emotivnoj vezi. Nakon putovanja je, nastavlja, došlo do prekida emotivne veze, međutim, njih dvoje ostali su u kontaktu. Devet mjeseci kasnije, s obzirom na to da se Emilija bavi privrednim pravom, a V. S. krivicom, kako kaže, predložila ga je prijatelju koji je u pritvoru.

– Prije nekih mjesec dana imao je običaj da me zove u dva-tri sata posle ponoći, da mi govori da se nalazi u blizini i da želi da razgovaramo o našem bivšem emotivnom odnosu. Uz to, svađali smo se i oko tog predmeta, jer je on počeo iz istog da me isključuje, a u koji je moj prijatelj tražio da budem uključena – kaže Petrovićeva.

Kako je ispričala, svađa je kulminirala prije desetak dana nakon čega je Emilija pozvala kolegu u svoj stan da bi, kako je ispričala i u policiji, raščistili i emotivne i poslovne odnose.

– Došao je kod mene oko 20 sati u pripitom stanju. Normalno smo pričali neko vrijeme, pili smo kafu i vino. U jednom trenutku je to preraslo u svađu i on mi je rekao: “Je*ao ti pas mater”, a ja sam njemu odgovorila: “I tebi ćerku” i to je bio okidač. Tada mi je udario prvi šamar nakon čega me je grlio i govorio mi kako me mnogo voli. Krenula sam po telefon, međutim, on mi je stegao ruke oko struka, uzeo ga, zaključao stan i sakrio ključeve – kaže Petrovićeva.

Kako dodaje, agonija je trajala celu noć. Za to vrijeme, V. S. je popio pet flaša vina, dok je ona popila jednu.

– Udarao mi je glavu o kuhinjske delove. Oko sedam-osam sati ujutru setila sam se fiksnog telefona. Kada je otišao do toaleta, pozvala sam policiju. Izašao je i viieo me kako telefoniram, međutim, tada nije smio da reaguje i policija je ubrzo došla u stan – kaže Petrovićeva.

Kako dodaje, u tom trenutku V. S. nije željela da prijavi jer je njegovoj kćerki sutradan bio rođendan i plašila se njegove reakcije, a i zbog toga što osjeća krivicu.

Odbila je ljekarsku pomoć, a V. S. je policija ispratila iz njenog stana.

– Roditeljima se nisam javljala na telefon nakon čega je moj zabrinuti otac odlučio da dođe kod mene. Zatekao me je zgrčenu, kako se tresem – dodaje ona.

Emiliju su odvezli u Urgentni centar, gdje su joj konstatovane lakše tjelesne povrede vrata i ključne kosti, modrice i otekline na glavi.

Postupak protiv V. S. vodi se u Trećem osnovnom sudu u Beogradu. Na prijedlog zamenika tužioca, a prema rješenju suda, V. S. je za 30 dana produžena hitna mera privremene zabrane da kontaktira i prilazi žrtvi nasilja Emiliji Petrović do 18. aprila.

Nasilnik: Emilija mene proganja

Kako bi dobio komentar o tvrdnjama Petrovićeve, Blic je pozvao V. S. On je rekao da “ne može da daje izjave jer bi to bio vid komunikacije putem trećeg lica, a nalazi se pod zabranom”.

Kaže da Emilija njega proganja i da nemaju emotivni, niti bilo kakav odnos. On je rekao da navodi nisu tačni, ali nije htio da kaže šta time misli.

V. S. je novinarki postavio i pitanje: “Da li znate ko sam ja?”.

– Ukoliko objavite bilo koju moju rečenicu osim da nemam komentar, tužiću vas – rekao je V. S.