Kolumbijske vlasti potvrdile: U avionskoj nesreći poginulo 76 osoba

avionska-nesreca

Kolumbijska policija je saopštila da je 76 osoba stradalo u padu aviona koji je prevozio nogometaše brazilskog kluba Chapencoensea.

Direktor policije Jose Asevedo Osa je istakao da je šest putnika preživjelo, a akcija spašavanja je obustavljena zbog jake kiše.

Avion sa 81 putnikom i članom posade koji je putovao iz Brazila prema Kolumbiji srušio se blizu grada Medellina.

Kako se navodi, u letjelici su se nalazili nogometaši brazilskog Chapencoense, uzrok pada se još utvrđuje, iako se sumnja da je do tragedije došlo pošto je avionu nestalo goriva. U međuvremenu je saopšteno i da je avion proglasio uzbunu oko 22 sata uveče po lokalnom vremenu i da je bio prijavljen mehanički kvar.

Najmanje deset osoba je povrijeđeno i prebačeno u bolnicu, javili su predstavnici spasilačkih službi.

U avionu su se nalazile 72 osobe i devetoro članova posade, letio je ka drugom najvećem aerodromu u Kolumbiji.

Spasilačkim službama akciju ometaju loši vremenski uslovi, tako da je pristup mjestu pada letjelice moguć jedino kopnenim putem.

Avion tipa Aerospace 146 je poletio iz Sao Paola u Brazilu, imao je jedno zaustavljanje u Santa Cruzu de la Sierra u istočnoj Boliviji odakle se uputio ka Kolumbiji.

Tom letjelicom su ovog meseca putovali i nogometaši argentinskog nacionalnog tima.

Brazilski mediji su prenijeli da je avion izgubio kontakt sa kontrolom leta nešto poslije ponoći lo lokalnom vremenu, kao i da se srušio nekoliko momenata prije nego što je trebalo da sleti.

Nogometaši brazilskog kluba su putovali u Kolumbiju gdje je trebalo da se sastanu sa lokalnim Atletico Nacionalom u prvom meču finala Kupa Južne Amerike 30. novembra u Medellinu.

Kolumbijski mediji su dodali da su se u avionu nalazili i funkcioneri kluba, njih ukupno osmorica, troje gostiju kluba i 21 novinar.

Pad aviona u Kolumbiji preživjela dva golmana i stoper