Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Član Predsjedništva BiH u Pentagonu

Komšić: BiH nema drugog alternativnog puta osim puta ka u NATO-u

zeljko_komsic_pentagon

Anderson je zahvalio na angažmanu Oružanih snaga BiH i doprinosu koji su dale u međunarodnim misijama u Afganistanu i Iraku u posljednjih petnaest godina

Bosna i Hercegovina nema drugog alternativnog puta osim puta ka NATO-u, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić tokom susreta s delegacijom Ministarstva odbrane u Pentagonu koju je predvodio zamjenik podsekretara odbrane za politiku James Anderson.

Sagovornici su razgovarali o najnovijim političkim dešavanjima i o pitanjima značajnim za sigurnost u Bosni i Hercegovini i regionu, zaključivši da je nedavno usvojeni Program reformi značajan iskorak BiH u jačanju i poboljšanju saradnje s NATO-om.

Anderson je istakao da BiH može računati na podršku SAD-a u provođenju reformi nakon predaje Programa reformi u sjedište Sjevernoatlantskog saveza (NATO) u Briselu, što bi se trebalo dogoditi u decembru.

Predsjedavajući Komšić je istakao dugogodišnje prijateljske odnose BiH i Sjedinjenih Američkih Država, kao i to da je za BiH od velikog značaja angažman i saradnja Nacionalne garde Marylanda s Oružanim snagama BiH.

Anderson je zahvalio na angažmanu Oružanih snaga BiH i doprinosu koji su dale u međunarodnim misijama u Afganistanu i Iraku u posljednjih petnaest godina, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Sagovornici su se složili da je pred novim ministrom odbrane veliki broj zadataka i izazova u realizaciji programa reforme odbrane u narednom periodu, kao i u radu na poboljšanju sistema odbrane u svim njegovim segmentima.