Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Požarevac

Komšijama rekli da “zakopavaju svinju”, a ustvari su skrivali jeziv zločin

K8Hk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWm1FN01EQV8vMTExOTFhZTZlYWI5YzRiZWUyOGM5NmU1OWQzN2U1MjUuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

Ubijeni se drogirao kokainom u kombinaciji sa alkoholom, a ubrizgavao je u sebe i steroide, kako bi povećao mišićnu masu

Viši sud u Požarevcu donio je prvostepenu presudu kojom je Aleksandar Ljubenović (24) iz Kučeva osuđen na osam godina zatvora, za ubistvo oca Srećka Ljubenovića (38). Ovaj stravičan zločin dogodio se 21. maja 2013. godine i u skrivanju ubistva učestvovala je cijela porodica i jedan komšija koji nije znao da im pomaže da zakopaju tijelo!

Tokom istrage ovog zločina saslušano je više svjedoka i svi članovi porodice optuženog, a obavljeno je i njihovo psihijatrijsko vještačenje. Utvrđeno je da je Aleksandar u trenutku izvršenja krivičnog djela bio smanjeno uračunljiv, do granice bitnog, ali ne i bitno.

Za krivično djelo ubistvo zakonom je zaprijećena kazna od 5 do 15 godina zatvora, ali je optuženi osuđen na osam, jer su mu kao olakšavajuće okolnosti uzete nasilništvo koje je trpio od oca i to što je bio tek mlađi punoljetnik kada je počinio zločin. Pokojni Srećko bio je poznat po nasilništvu, a godinama je tukao i maltretirao suprugu i obojicu svojih sinova, što su svjedoci i potvrdili.

Kako je rekao, to je uradio kada se vratio iz grada i saznao da je otac ponovo maltretirao njegovu majku. Od mlađeg brata uzeo je pištolj koji je ovaj nabavio od svog druga i otišao na sprat, gdje je oca zatekao na spavanju i pucao mu u sljepoočnicu. Zatim je sa majkom tijelo uvio u cerade i stavio u gepek njenog “mercedesa”.

Sutradan su tijelo, uz pomoć dvojice mještana, kojima su rekli da zakopavaju zaraženu svinju, odvezli na njivu, koja je u vlasništvu dede i babe optuženog i tamo ga zakopali.

Tokom istrage policija je sumnjala na njegovu suprugu, koja je godinama govorila da je on otišao da radi van zemlje. Ona je zbog toga uhapšena, ali je na saslušanju izjavila da je ubistvo izvršio njihov stariji sin, koji je uskoro završio u pritvoru.

Kriminalna prošlost

Ubijeni se drogirao kokainom u kombinaciji sa alkoholom, a ubrizgavao je u sebe i steroide, kako bi povećao mišićnu masu, pošto se bavio bodi-bildingom. Bio je poznat kao nasilnik, naročito prema supruzi i dvojici sinova.