Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

austrija

Komšije čule plač: Uhapšen unuk zloglasnog naciste, držao djecu zatvorenu u podrumu

Fnp-P2GaIAAAvKA

Pedesetčetverogodišnji Tom Landon, otac šestero djece, sumnjiči se da ih je zatvarao u podrum. Sva djeca mlađa su od sedam godina

Unuk zloglasnog naciste Ernsta Kaltenbrunnera uhapšen je u Austriji pošto je policija pronašla šestero njegove djece zatvorene u podrumu porodične kuće.

Pedesetčetverogodišnji Tom Landon, otac šestero djece, sumnjiči se da ih je zatvarao u podrum. Sva djeca mlađa su od sedam godina.

Policija ga je uhapsila nakon što je fizički napao policajce koji su došli da ga ispitaju o uvjetima u kojima živi njegova porodica u Obritzu, stotinjak kilometara sjeverno od Beča, piše Daily Mail.

Komšije su pozvale policiju nakon što su čuli plač iz podruma kuće u kojoj Landon živi s 40-godišnjom suprugom i njihova tri sina i tri kćeri.

Dvoje radnika Socijalne službe došli su da provjere djecu i policija navodi da ih je muškarac napao biber sprejem i da je blokirao vrata podruma. Radnici su pozvali policiju i tokom pretrage pronašli su ženu i šestero djece.

Policija je također pronašla nekoliko komada oružja uključujući pištolj, samostrijel i zračno oružje.

Muškarac je zadržan u pritvoru 24 sata prije nego što je pušten bez optužnice. Navodno je on dio pokreta Reichsburger, grupe desničarskih ekstremista koji vjeruju da njemačko carstvo još postoji kao i prije Drugog svjetskog rata i da je trenutna njemačka država beznačajna.