Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kongresmen se obrušio na Trumpa: Vi ste zao čovjek!

trump

Kongresmen iz redova Demokratske stranke Ted Lieu obrušio se na američkog predsjednika Donalda Trumpa, pri čemu ga je nazvao “istinski zlim čovjekom”. Podsjetimo, Trump je u prošloj sedmici pretrpio najteži poraz dosad. Njegov prijedlog reforme zdravstvenog osiguranja povučen je u petak u posljednji trenutak jer nije dobio dovoljnu podršku u redovima njegove vlastite Republikanske stranke u Kongresu.

Trump je nekoliko sati šutio, a potom je krenuo u kontranapad na Twitteru, poručivši da će “eksplodirati” dosadašnji sistem zdravstvenog osiguranja koji je uveo njegov prethodnik, demokrat Barack Obama, tzv. Obamacare (Affordable Care Act, ACA).

“Obamacare će eksplodirati i svi ćemo se udružiti i zajedno pripremiti izvrstan zakon o zdravstvenom sustav za NAROD. Ne brinite se!”, napisao je Trump na Twitteru u subotu.

Ted Lieu, kongresmen koji i inače žestoko kritikuje Trumpa, nije mogao izdržati pa je uputio američkom predsjedniku oštre riječi: “‘Predsjedniče’ Trump, vi ste istinski zao čovjek. Vaš posao je pomagati Amerikancima, a ne namjerno uništavati njihove živote”.