Konjević: Nove uniforme crnogorskih policajaca najbolje u regionu

crnogorska policija uniforme2

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore predstavilo je danas nove uniforme za pripadnike Uprave policije. Ministar Raško Konjević kazao je da će uniforme crnogorskih policajaca biti najbolje u regionu, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon osam godina, pripadnici crnogorske policije dobili su nove unofirme. MUP je za nove uniforme izdvojio nešto malo više od tri miliona eura.

„Ukupno je nabavlljeno 3.150 kompleta uniformi, za sektor policije opšte nadležnosti, sektor granične policije, kao i za sektor za obezbjeđenje lica i objekata. U toku je procedura za nabavku opreme za sektor kriminalističke policije“, kazao je ministar Konjević.

Iz MUP-a je saopšteno da su u toku postupci za nabavku obuće i oznaka za policijske uniforme. Vrijednost tendera za obuću je 391.000 eura, a za oznake 99.000 eura.

„Vodili smo računa da zadovoljimo standard kvaliteta uniformi. Na novim uniformama možete vidjeti da ima dosta novina. Naš cilj je bio da pratimo ne samo trendove policije iz regiona, već policija iz država EU. Uniforme crnogorskih policajaca biće najbolje uniforme u regionu“, kazao je Konjević.