Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svjetska zdravstvena organizacija

Koronavirus se opasno širi, žene u Wuhanu zbog njega šišaju kosu (FOTO)

EPTiTWQXkAAd78P

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), tokom vikenda je dijagnostikovano 1.900 novih slučajeva zaraza, od kojih većina u kontinentalnom dijelu Kine

Broj žrtava zaraze u Kini koju izaziva koronavirus porastao je na 82, dok je potvrđeno 2.900 slučajeva zaraženosti širom svijeta, uključujući SAD i Evropu, piše CNBC.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), tokom vikenda je dijagnostikovano 1.900 novih slučajeva zaraza, od kojih većina u kontinentalnom dijelu Kine.

Slučajevi zaraženosti prijavljeni su još u administrativnim autonomnim pokrajinama Hong Kong i Makao, kao i u Tajvanu, Tajlandu, Vijetnamu, Južnoj Koreji, Singapuru, Maleziji, Japanu, Australiji, Francuskoj, SAD, Nepalu, Kambodži i Šri Lanki.

Generalni direktor WHO Tedros Adhanom Gebrejesus nalazi se u Pekingu radi razgovora o epidemiji sa kineskim zvaničnicima i zdravstvenim stručnjacima.

WHO nije proglasila globalnu vanrednu situaciju zbog epidemije koronavirusa na sastancima prošle sedmice.

Šišaju kosu

Zanimljivo je da u Wuhanu na sve načine pokušavaju da se zaštite od ovog opasnog virusa. Tako medicinske sestre šišaju kosu kako bi smanjile šansu od zaraze, te da bi zaštitno odjelo koje nose dobro pokrilo sve dijelove tijela.