Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kosovska policija zna čiji je automobil korišten u ubistvu Ivanovića (FOTO)

astra_ivanovic

Kosovska policija saopštila je da je došla do nekih novih informacija o ubistvu srpskog političara Olivera Ivanovića.

Navedeno je da se do informacija došlo nakon razgovora sa nekoliko svjedoka, snimaka sigurnosnih kamera i informacija dobijenih putem zaštićene komunikacije, povjerljivih telefonskih razgovora, mejlova i zapisa sa društvenih mreža.

Navodi se da je u dosadašnjoj istrazi identifikovan vlasnik zapaljenog automobila tipa “Opel Astra”, koji se dovodi u vezu sa ovim ubistvom.

Sve aktivnosti koje se obavljaju u okviru Kosovske policije, koordiniraju se i sprovode pod nadležnošću Osnovnog tužilaštva u Mitrovici.

Takođe, paralelno sa istražnim radnjama Kosovske policije preduzete su i određene mjere na povećanju stepena bezbjednosti, uključujući povećano prisustvo pripadnika policije na nekoliko lokacija koje su identifikovane kao osjetljive kako bi se spriječo bilo kakav incident.

Srpski politički lider sa Kosova, Oliver Ivanović, koji je juče ubijen u atentatu u Sjevernoj Mitrovici, upucan je iz pištolja kalibra 9X19 mm uz korištenje prigušivača od strane za sada nepoznatih osoba, neki su od detalja istrage Policije Kosova.

Na hiljade građana Kosovske Mitrovice ispratilo je danas posmrtne ostatke ubijenog lidera Građanske inicijative “Sloboda, pravda, demokratija”, koji će sutra biti sahranjen u Beogradu u Aleji zaslužnih građana. Veliki broj njih Ivanovićevo tijelo je pratio do samog izlaska iz grada, a kolona vozila pratila se do administrativne linije.