Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kosovo

Kosovske vlasti pustile na slobodu četvoricu uhapšenih Srba nakon pucnjave u Banjskoj

kosovo napadači
Foto: Screenshot

Kosovska policija dozvolila je danas tačno u podne ulaz u selo Banjska

Četiri osobe koje su uhapšene tokom događaja u Banjskoj puštena su na slobodu, prenosi Gazeta ekspres.

Specijalno tužilaštvo u Prištini je potvrdilo da su četiri osobe koje su uhapšene daleko od mjesta događaja, kada je došlo do sukoba u Banjskoj, puštene u utorak na slobodu u odsustvu dokaza koje je iznijela Kosovska policija.

„Obavještavamo vas da su četiri osobe koje su uhapšene tokom akcije Kosovske policije, u selu Banjska, u opštini Zvečan, daleko od mjesta događaja, jučer 26. septembra 2023. puštene na slobodu od strane Specijalnog Tužilaštva Republike Kosovo, u nedostatku dokaza Kosovske policije“, navedeno je u saopštenju.

Podsjećamo, nakon pucnjave u Banjskoj uhapšeno je ukupno šest osoba. Kako saopštili kosovski zvaničnici među uhapšenim su bila dvojica napadača i četiri osobe koje nisu bile blizu lokacije na kojoj se desio teroristički napad.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja (Xhelal Svecla) izjavio je da su u akciji u nedelju u Banjskoj “ubijena trojica napadača, dok je šest osoba uhapšeno – dvojica napadača i četvorica koja su pružala podršku putem radio veze”.

Dozvoljen ulazak u Banjsku

U međuvremenu je kosovska policija dozvolila ulaz u selo Banjska, javljaju reporteri Kosovo online sa terena.

Kako su naveli iz policije, preporučeno je samo kretanje po glavnim putevima.

Puteve kroz šumu, Kosovska policija je okarakterisala kao nesigurne i navela da postoji opsanost da su neke mine i eksplozivi zaostali.

U samom selu i oko manastira prisutan je veliki broj specijalaca Kosovske policije.

Prilaz Banjskoj bio je zatvoren od nedjelje ujutru, nakon sukoba napadača srpske nacionalnosti sa Kosovskom policijom, koji se u tom mjestu dogodio.