Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Detalji tragedije u Hrvatskoj

Krenuli isprobati novi BMW, pa u njemu izgorjeli: “Auto je planulo i eksplodiralo”

bmw

Od snažnog udarca automobil se prevrnuo na bok i zapalio. Obojica su izgorjela u vozilu do neprepoznatljivosti

– Bili su pravi momci. Odlični mladi ljudi. Imali su porodicu , djecu, voljeli su Novalju. Ovdje su imali i kuće. Strašno je to što im se dogodilo. Ne mogu vjerovati. Iskreno mi je žao… – kazao je za Slobodnu Dalmaciju Ante Dabo, gradonačelnik Novalje, nakon što su u utorak oko 22 sata na zaobilaznici iznad grada u strašnoj prometnoj nesreći život izgubila dvojica prijatelja.

Kako se neslužbeno saznaje, riječ je o Ž.A. (37) iz Rijeke i nešto starijem D.Ž. s područja Siska. Njih dvojica su u utorak, nakon večere u restoranu, sjeli u novi BMW 4 u vlasništvu Ž.A. i krenuli napraviti probnu vožnju. Naime, Ž.A. je upravo kupio novi snažni automobil sa zadnjim pogonom i pozvao je svog prijatelja da ga malo testiraju.

Krenuli su na zaobilaznicu iznad mjesta, kiša je rominjala, a kolnik je bio mokar. Dovoljno da u brzoj vožnji Ž. A. izgubi kontrolu nad upravljačem, izleti sa ceste i udari u betonski zid i stup od rasvjete.

Od snažnog udarca automobil se prevrnuo na bok i zapalio. Obojica su izgorjela u vozilu do neprepoznatljivosti.

– Do nesreće je došlo kad je NN osoba upravljala osobnim automobilom riječke registracijske oznake i uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubila nadzor nad automobilom, te je sletio van kolnika i udario u betonski zid i stup javne rasvjete, uslijed čega je došlo do samozapaljenja automobila. Na mjestu događaja su od posljedica prometne nesreće i požara smrtno stradale za sada dvije NN osobe, te slijedi daljnji rad na utvrđivanju svih činjenica, kazali su u policiji.

– Automobil je planuo odmah, čim se prevrnuo. Neki su mještani skočili u pomoć, vatrogasci su došli u roku pet minuta, ali vatra se tako brzo proširila da im se pomoći nije moglo. Najvjerovatnije su bili mrtvi i prije izbijanja požara – kazali su Novaljci koji su od sinoć u šoku zbog stradavanja svojih prijatelja.

– Oboje su bili dobri prijatelji Novalje. O njima vam niko neće reći nikavu lošu riječ. Vlasnik BMW-a je bio iz Rijeke, a ovdje je imao kuću. I njegov stradali prijatelj je ovdje imao kuću iako je živio u Njemačkoj. Bavili su se turizmom, iznajmljivanjem apartmana i građevinom. Obojica su često dolazili u Novalju jer su se ovdje dobro osjećali. Ljudi su ih znali, uvijek nasmijani, veseli i pozitivni. Ovo je stvarno velika tragedija – kažu nam u Novalji.