Krijumčara natjerali da kleči pored tijela mrtve djece (VIDEO)

djeca

Turski krijumčar ljudima, čiji je brod doživeo brodolom u kojem je poginulo troje djece, pojavio se pred sudom na grčkom ostrvu Samos.

Ak Oskart (20) trenutno se nalazi u pritvoru i mogao bi biti optužen za ubojstvo, krijumčarenje izbjeglica i izazivanje brodoloma.

Uhapšen je pošto su kamere snimile migrante koji rizikuju život na putu prema Evropi. Brod se prevrnuo na putu od turske obale do grčkih ostrva u noći između četvrtka i petka.

Grčka policija primorala je Oskarta da klekne pored tijela utopljene djece – četvorogodišnje djevojčice i dva dvogodišnja dječaka – na brodu kojim je zajedno sa preživjelim migrantima prevožen na Samos.

“Pogledaj”, rekli su mu policajci.

Poslije par trenutaka, on je spustio pogled, ali kad je ugledao oca koji je identifikovao dvogodišnjeg sina, Oskart se rasplakao.

Na brodu je bilo 12 muškaraca, pet žena i šestoro djece. Kad su spasioci stigli do broda koji je tonuo, troje djece se već utopilo.

Oskart je negirao da je dobio novac da upravlja brodom, već je rekao da su ga četvorica ljudi u Turskoj natjerala na to.

Takođe je priznao da nikad ranije nije upravljao brodom.