Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ljulja se vlada

Krivokapić uzvraća udarac Abazoviću: Podnio sam inicijativu za smjenu

krivikapic (1)

Zamjenik premijera u aktuelnom sazivu Vlade Crne Gore je Dritan Abazović, lider pokreta URA koji je i inicirao obaranje aktuelne Vlade Crne Gore i predložio formiranje manjinske vlade

Večeras se na društvenim mrežama oglasio aktuelni premijer Crne Gore Gore Zdravko Krivokapić.

Krivokapićeva objava je uslijedila nakon što je koalicija “Crno na bijelo” u crnogorskom Parlamentu predala inicijativu s 31 potpisom poslanika za glasanje o povjerenju Vladi koju vodi Krivokapić.

Zamjenik premijera u aktuelnom sazivu Vlade Crne Gore je Dritan Abazović, lider pokreta URA i koalicije “Crno na bijelo” koji je i inicirao obaranje aktuelne Vlade Crne Gore i predložio formiranje manjinske vlade u kojoj ne bi bilo prosrpskog Demokratskog fronta i Demokratske partije socijalista aktuelnog predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

“Danas sam Skupštini Crne Gore podnio inicijativu za smjenu Dritana Abazovića, i predložio ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića za novog potpredsjednika Vlade Crne Gore. Evropa sad! Za zdravu Crnu Goru!”, poručio je Krivokapić.

Za smjenu Vlade potreban je 41 glas u crnogorskom Parlamentu, i ukoliko tu inicijativu podrže svi zastupnici Đukanovićevog DPS-a ona je vrlo izvjesna. Neki od zastupnika DPS-a stavili su i svoj potpis na inicijaticu za smjenu Vlade.

Također, i za smjenu Abazovića treba 41 glas, i vladajuća koalicija u Crnoj Gori to ne može napraviti bez podrške barem dijela dosadašnje opozicije. Sjednica Skupštine na kojoj bi se raspravljalo o ovoj inicijativa ne može biti zakazna prije 4. februara.

Predsjednik Skupštine Crnbe Gore i lider Demorkatske Crne Gore Aleksa Bečić povodom podnošenja inicijative za izglasavanje nepovjerenja Vladi je ustvrdio da je riječ o “izdaji kakvu ne pamti Crna Gora”.