Krvava svađa: Otkriven detalj zbog kojeg je Duško pucao u suprugu nasred ulice

1355355_222222_ff

“Još prije nego što su se vjenčali, Tamara je pričala da je Duško maltretira, ali bila je zaljubljena, nije tome toliko pridavala značaj i evo dokle je došlo.”

Tako za Blic priča poznanica Tamare Rodić (37) vaspitačice i direktorice Predškolske ustanove Surčin koju je suprug Duško Rodić (37) pokušao da ubije prije dva dana nasred ulice.

Tamara i Duško bili su pred razvodom posljednjih godinu dana, a stvari su se dodatno zakomplikovale kada su, kako je pričao poznanik, počeli da se svađaju kome će pripasti imovina.

– On je imućan, a ona je do prije godinu dana radila kao vaspitačica i imala je malu platu. Tek sada je postala direktorica vrtića. Svađali su se oko novca, a sad kad je trebalo da se razvedu, nisu mogli ni oko čega da se mirno dogovore, priča poznanica, koja je željela da ostane anonimna.

Iako su djelovali kao skladan par, i kako komšije kažu, iz stana se nikada nije čula buka, a kamoli nasilje u porodici, poznanici pričaju da pokušaj ubistva nije prvi napad na suprugu koji je učinio Duško.

– Sjećam se kad su se tek upoznali. Počeli su da se zabavljaju, a on je znao da ima ljubomorne ispade. Žalila se da je nezgodan i da se raspline, mislim da je rekla i da ju je udario… Što mu je praštala? Pa što ga je voljela, ona je mislila da će da se promijeni – priča poznanica bliska paru.

Kako dodaje, njih dvoje su dugo u braku i imaju kćerku (8). Uskladili su se i ona je mislila da se promijenio, ali to se nije desilo.

– Riješila je da stavi tačku i pričali su da treba da se razvedu i da ovako ne mogu da žive – dodaje ona.

Umjesto mirnog razvoda, Duško Rodić je, kao što smo pisali, prije dva dana, nasred ulice, oko osam sati ujutru pucao iz pištolja u svoju suprugu.

Tom prilikom ona je povrijeđena u nogu, grudni koš i ruku, vjerovatno kada je pokušala da se odbrani od napadača. Kada je upucao svoju suprugu, Duško je isti pištolj, koji je inače posjedovao nelegalno, uperio sebi u glavu i pucao. Čudom i brzom reakcijom očevidaca, oboje su preživjeli.

– Njeno stanje je bolje, skinuta je sa vještačkih pluća i počela je spontano da diše – rekao je jučer izvor Blica iz KBC Bežanijska kosa.

Iz Urgentnog centra navode da je stanje Duška R. nepromijenjeno i da se nalazi na intenzivnoj njezi.

Sceni stravične pucnjave prisustvovale su i kolege upucane žene koje su kolima došle po nju kako bi zajedno išli na posao.

– Njih dvoje su stajali ispred zgrade i čekali da kolege dođu po Tamaru. Prepirali su se nešto na ulici, a kada su njene kolege stigle, Tamara je ušla u kola i sjela na suvozačevo mjesto. Nije stigla da zatvori vrata, a suprug joj je prišao i upucao je tri puta, u stomak i u nogu, priča izvor Blica.

Policija je saslušala i Tamarine kolege koje su bile u kolima kada je Duško zapucao.