Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zločin u Srbiji

Krvavi ljubavni trougao: Kako je Danijela isplanirala ubistvo muža (FOTO)

danijela

Dimić je dugo vršio pritisak na Danijelu da ostavi muža kriminalca i pobjegne s njim. Sumnja se da je motiv zločina Dimićeva ljubomora

Zoran Dimić (52), koji se sumnjiči da je u Vrdniku ubio Nemanju Grčića (37), u čemu mu je pomogla supruga žrtve Danijela Đilasović (43), odranije je poznat policiji po više krivičnih dijela. Udovica i ubica su u emotivnoj vezi i ispostavilo se da je ona saučesnik u ubistvu, zbog čega je i uhapšena.

Kako objašnjava izvor srbijanskog “Blica” upućen u istragu, Dimić je dugo vršio pritisak na Danijelu da ostavi muža kriminalca i pobjegne s njim. Sumnja se da je motiv zločina Dimićeva ljubomora.

– Dugo mu je obećavala, ali je odluku odlagala i on je izgubio živce i odlučio da ga ubije. Zločin su zajedno isplanirali, a detalji će izaći na vidjelo u daljnjem toku istrage – kaže on.

Danijela i Nemanja

Policija je u novembru 2009. godine na području Subotice uhapsila pet osoba zbog krijumčarenja oružja, trgovine ljudima i narkoticima te teških krađa. Tada je među uhapšenima bio upravo i Zoran Dimić, osumnjičeni za ubistvo Grčića.

Policija je saopćila da su uhapšeni “višestruki povratnici u vršenju krivičnih djela”. Korištenjem specijalne opreme za sječenje iz jedne prodavnice oružja u Subotici ukrali su velike količine skupocjenih pušaka i poluautomata i veće količine municije.

Pretresanjem njihovih stanova pronađena je velika količina kokaina, pištolja bez dozvole, koje je grupa koristila, fantomke i veće količine zlata, deviznog novca i putničkih automobila.

I ubijeni Grčić je, također, odranije dobro poznat policiji kao pripadnik grupe Alena Kurine, najjačeg kriminalnog klana u Vojvodini.

Pustila ljubavnika u sobu da bi joj ubio muža

Kako je “Blic” već ranije pisao, do ubistva sa filmskim obrtom došlo je najvjerovatnije zbog ljubomore. Naime, Danijela Đilasović otključala je vrata i u brvnaru pustila svog ljubavnika, koji je odmah nasrnuo na njenog supruga, a onda ga i upucao u stomak.

Danijela i Nemanja

U prvi mah, Danijela je ispričala da je ubica upao u apartman, odgurnuo je i potom ispalio smrtonosne hice na Grčića. Ipak, kako su njeni iskazi bili puni nelogičnosti i imajući u vidu da je pala na poligrafskom ispitivanju, policija je posumnjala u istinitost njenih tvrdnji, da bi ubrzo bilo utvrđeno da je udovica zapravo bila saučesnik.

Također, Danijela je policajcima bila sumnjiva i zato što nije pokazivala ni trunku empatije prema ubijenom suprugu te nije mogla da odglumi ucvijeljenu udovicu.

Grčić je sljedećeg dana trebao imati poslovni sastanak u ovom odmaralištu. Je li mu upravo supruga Danijela predložila da odu na ovo skrovito i zabačeno mjesto, utvrdit će istraga.

Ubijeni suprug, također, osuđivani kriminalac

Priča koju je Danijela pokušala “prodati” policajcima imala je utemeljenje u činjenici da se i Grčić, kao i osumnjičeni Dimić, bavio kriminalom, i to kao bliski saradnik Alena Kurine, jednog od vodećih kriminalaca u Vojvodini.

Grčić je ranije osuđivan zbog prodaje heroina i krađe vozila, a privođen je i zbog nanošenja teških tjelesnih povreda. Zbog šverca narkotika odležao je zatvorsku kaznu od tri i po godine zatvora.