Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kosovski premijer

Kurti o tome čega se Srbija najviše plaši i zbog čega se naoružava

albin-kurti

“Srbija je, čini mi se, u panici, jer shvaća da više ne može biti na tri, četiri mjesta istodobno, pokušava se ojačati jer može ostati sama. Nastavak naoružavanja Srbije nije bezazlen za regiju i Kosovo, ali je, s druge strane, izraz straha da bi mogli ostati sami”, rekao je kosovski premijer Kurti

Kosovski premijer Albin Kurti kazao je danas u Prištini na konferenciji za novinstvo da se Srbija naoružava jer se plaši da će ostati sama.

“Srbija je, čini mi se, u panici, jer shvaća da više ne može biti na tri, četiri mjesta istodobno, pokušava se ojačati jer može ostati sama. Nastavak naoružavanja Srbije nije bezazlen za regiju i Kosovo, ali je, s druge strane, izraz straha da bi mogli ostati sami”, rekao je kosovski premijer Kurti.

Kako su prenose kosovski mediji, Kurti je istaknuo da se Kosovo ne plaši, jer je NATO tu da im pruži pomoć.

“Zabrinuti smo, oprezni smo, ali se ne plašimo. Znamo da Srbija ima 44 vojne baze duž granice s Kosovom, i 42 ofenzivne vojne baze, ali usprkos tome, iako nismo u NATO-u, NATO je uz nas“, kazao je Kurti.

“Kosovo i NATO su dio povijesti jedni drugih, jedni drugima sadašnjosti i budućnost. Ulaganjem u suradnju s našim saveznicima, teritorij i država, ali i građani su sigurni”, rekao je Kurti.

Također, Kurti je kazao da će kosovska Vlada izdvojiti oko 100 miliona  eura pomoći umirovljenicima, radnicima i studentima koji će u travnju dobiti po 100 eura.

“Za mjesec travanj udvostručit ćemo vrijednost socijalne pomoći za sve obitelji koje su uključene u socijalna davanja”, istaknuo je Albin Kurti na konferenciji za medije u Prištini te dodao da će oko 800.000 građana imati koristi od spomenutog iznosa.

Prema njegovim riječima, bit će odobren nacrt zakona o povećanju minimalne zarade i ukidanju poreza na plaću od 250 eura.