Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sastanak s lajčakom

Kurti: Ubijediti srpsku stranu da odustane od ideje o razmjeni teritorija

kurti

Dvojica sagovornika saglasila su se da će biti u stalnom kontaktu i da će, čim se situacija sa COVID-19 prevaziđe, započeti dijalog između Kosova i Srbije

Vršilac dužnosti premijera Albin Kurti danas poslijepodne telefonom je razgovarao sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog između Kosova i Srbije i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslavom Lajčakom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kurti je informisao Lajčaka o situaciji sa bolešću COVID-19 na Kosovu, kao i o mjerama koje preduzima Ministarstvo zdravlja, koje građani Kosova maksimalno poštuju, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Što se tiče dijaloga između Kosova i Srbije, Lajčak je informisao Kurtija da trenutno analizira do sada postignute sporazume između Kosova i Srbije, kao i da vodi razgovore sa stranama koje će biti uključene u ovaj proces.
Kurti je rekao je da se “Vlada Kosova trenutno fokusira na borbu protiv COVID-19, oko koje se moraju ujediniti sve političke stranke iz vlasti i opozicije na Kosovu”.

Takođe, Kurti je zatražio od Lajčaka da ubijedi srpsku stranu da odustane od ideje o razmjeni teritorija između Kosova i Srbije.

Dvojica sagovornika saglasila su se da će biti u stalnom kontaktu i da će, čim se situacija sa COVID-19 prevaziđe, započeti dijalog između Kosova i Srbije.