Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nove žrtve

Lavina u Austriji odnijela danas još pet života, za vikend ukupno osam mrtvih

full

Nakon nekoliko dana obilnih padavina i vjetra austrijske vlasti podignule su stepen upozorenja na lavine na razinu 4 od 5

Pet osoba poginulo je danas u lavini na zapadnom, turističkom dijelu Austrije, objavila je policija, čime je broj žrtava snježnih lavina tokom vikenda narastao na osam. Nove žrtve potvrđene su danas unatoč pozivu vlasti na oprez zbog lavina i obilnog snijega.

Nakon nekoliko dana obilnih padavina i vjetra austrijske vlasti podignule su stepen upozorenja na lavine na razinu 4 od 5. Skijališta su puna jer su u veljači školski praznici u području Beča. Danas je otkopano tijelo 59-godišnjeg muškarca, rekla je policija u zapadnoj regiji Tirol.

U području Sankt Antona am Arlbeg pronađena su tijela 29-godišnjaka i 33-godišnjaka koji su skijali izvan uređenih staza jučer ujutro. Također je izvučeno tijelo 62-godišnjeg muškarca koji se nije vratio sa skijaškog trčanja na području Hohe Aifnera, rekao je glasnogovornik policije.

Jučer je glasnogovornik policije Tirola rekao da je 17-godišnji državljanin Novog Zelanda poginuo toga dana u lavini u Kaltenbachu, a u petak je poginuo 32-godišnji Kinez u skijalištu Soelden. Obojica su skijali izvan skijaških staza. U subotu ujutro pronađen je mrtav skijaš u susjednoj regiji Vorarlbergu, a riječ je 50-godišnjaku poginulom u lavini u dolini Kleinwalsertal, koja graniči s Njemačkom.