Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Likvidiran “Deja Bosanac” iz zloglasne “Bijele knjige”

kurir_2

Dejan Streljić zvani Deja Bosanac, nekadašnja desna ruka bivšeg vođe najjače kruševačke kriminalne grupe Gorana Obradovića Suše, ubijen je jučer.

Streljić se spominje i u tzv. Bijeloj knjizi organiziranog kriminala MUP-a Srbije iz 2001. godine kao član grupe na čijem je čelu Dalibor Filipović Daki.

Ta je grupa, u kojoj je bio i Suša, bila u stalnom rivalstvu s „Jotkinom“ grupom predvođenom Zoranom Jotićem Jotkom.

Tokom policijske akcije „Sablja“ 2003. godine vođe „Jotkine“ grupe su uhićene i osuđene na više od deset godina zatvora. Tada nastalu situaciju iskoristio je Suša i preuzeo Kruševac. Bavio se prodajom droge, a u gradu se ponašao bahato, prebijao i maltretirao ljude, navodi Kurir.

Desna ruka u kriminalnim poslovima bio mu je upravo ubijeni Deja Bosanac. Suša je, pak, ubijen u rujnu, 2014. godine.

Deja Bosanac je također otprije poznat policiji.

2011., u diskoteci „Trokadero“ u Budvi pištoljem je tako prijetio policajcu iz Kruševca koji je u tom trenutku bio na odmoru. Prema pisanju medija, taj policajac je nekoliko mjeseci ranije dao izjavu u vezi sa napadom Streljića na njega i njegove kolege – kada su, prilikom rutinske kontrole, legitimirali Streljića.

No, on ih je, umjesto da pokaže dokumente, izvrijeđao pa je protiv njega podignuta kaznena prijava. Incident u „Trokaderu“ bio je zapravo Streljićev pokušaj da natjera policajca da ovaj promjeni iskaz.

Zbog tih je prijetnji Streljić ubrzo uhapšen te je neko vrijeme boravio u pritvoru.