Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Likvidacija u Podgorici: Šarović ubijen s namjerom, Jovanović slučajna žrtva?

pucnjava pg
Foto: Vijesti.me

Podgoričani R.J i M.Š, koji su ranjeni u pucnjavi u centru Podgorice, preminuli su od posljedica ranjavanja, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Dva muškarca ranjena su danas oko podneva na Trgu nezavisnosti kada je na njih pucala nepoznata osoba.

Oni su potom transportovani u Klinički centar, gdje je R.J. preminuo oko 13.20 sati , a M.Š. oko 14.30 časova.

Na licu mjesta vrši se uviđaj kojim rukovodi državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Službenici Centra bezjedsnsti Podgorica, u koordinaciji sa tužilaštvom, preduzimaju intenzivne aktivnosti na identifikaciji lica koja su počinila ovo krivično djelo i na potpunom rasvjetljavanju događaja

Crnogorski mediji navode da su ubijeni Podgoričani Radivoje Jovanović i Miloš Šaković.

Šaković je ranije osuđivan zbog šverca heroina.

Slučajna žrtva

Vjeruje se da je meta atentatora bio Miloš Šaković, rođak Milića Minje Šakovića, koji se povezuje sa škaljarskim klanom, a da je Jovanović, koji je Sjedio za susjednim stolom, slučajna žrtva.

Vjeruje se da je ovo nastavak obračuna škaljarskog i kavačkog klana. Nepuna dva dana prije ove egzekucije, u eksploziji u Podgorici stradao je Dražen Čađenović, koji se dovodio u vezu sa barskom kriminalnom grupom, bliskom škaljarcima.

Inače, Radivoje Jovanović nije prva slučajna žrtva u obračunu klanova. Na isti način je ubijen i Dragan Zečević, penzionisani ginekolog iz Niša, koji se početkom decembra 2016. slučajno zatekao u kafiću u Bečićima u isto vrijeme kao i Đorđe Boreta, prava meta kavčana.