Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jovica Vukotić

Likvidacija usred dana: Ubijen je vođa škaljarskog klana

klan

Vukotić je bio u bijegu, a crnogorski pravosudni organi za njim su prije godinu dana raspisali potjernicu

Jovica Vukotić, koji je slovio za vođu škaljarskog klana, ubijen je jučer popodne u Istanbulu u Turskoj, javljaju srbijanski mediji.

Vukotić je bio u bijegu, a crnogorski pravosudni organi za njim su prije godinu dana raspisali potjernicu.

Vukotić je u Turskoj uhapšen i u septembru 2018. godine kada je izručen Srbiji. Njega je Viši sud u Beogradu bio pravomoćno osudio na 15 mjeseci zatvora zbog korištenja falsificiranog makedonskog pasoša s njegovom slikom.

Specijalno državno tužiteljstvo (SDT) optuživalo ga je da je u novembru i decembru 2020. godine formirao kriminalnu organizaciju zbog likvidacije vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera. Navodno, te likvidacije ‘naručio‘ je preko Sky ECC aplikacije.

Rat škaljaraca i kavačana počeo je krajem 2014. godine kada je u španskoj luci Valenciji nestalo 300 kilograma kokaina. Prva žrtva u ratu bio je Goran Radoman, blizak škaljarcima, nakon čije smrti su se nizala ubojstva na obje strane.

Podsjetimo, prije dvije sedmice u Kolanjskom Gajcu na Pagu ubijen je Goran Vlaović (38), također pripadnik škaljarskog klana. Osumnjičeni za ubojstvo, Duško Tanasković (28), i dalje je u istražnom zatvoru u Zadru.