Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slovenački ministar vanjskih poslova

Logar: Pristupanje Zapadnog Balkana EU treba biti dio zajedničke vizije

Zagreb: Radman i Logar održali konferenciju za medije nakon sastanka
22.1.2021, Zagreb - Ministri vanjskih poslova Slovenije Anze Logar i Hrvatske Gordan Grlic Radman odrzali su nakon posjeta Petrinji i sastanka u Zagrebu konferenciju za medije. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Bledski strateški forum tradicionalno okuplja lidere regiona i zemalja članica Evropske unije, kao i predstavnike evropskih institucija

Vjerujemo da je budućnost Evrope i Evropske unije usko povezana s nastavkom procesa proširenja, rekao je slovenački ministar vanjskih poslova Anže Logar na početku održavanja Bledskog strateškog foruma koji se održava u Sloveniji, javlja Anadolu Agency (AA).

“Pristupanje zemalja Zapadnog Balkana trebalo bi biti dio naše zajedničke vizije, pa smo ovom pitanju posvetili drugi panel”, kazao je Logar.

Bledski strateški forum tradicionalno okuplja lidere regiona i zemalja članica Evropske unije, kao i predstavnike evropskih institucija.

Osim zvaničnika Slovenije predvođenih predsjednikom te države Borutom Pahorom, forumu prisustvuje i predsjednik Evropskog parlamenta Charles Michel, kao i specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Iz regiona na Bledskom strateškom forumu učestvuju i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Albanije Edi Rama, premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev, kao i predsjedavajući i član Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović.