Sisačko-moslavačka policija

Lovac iz BiH nezakonito prešao hrvatsku granicu

lovac

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja protiv 60-godišnjeg državljana BiH je podnijet optužni prijedlog

Sisačko-moslavačka policija zatekla je 60-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji je nezakonito prešao hrvatsku državnu granicu na području Dvora, u državnom lovištu s lovačkom puškom i streljivom, priopćeno je u ponedjeljak.

Državljanin BiH zatečen je u subotu, 25. decembra, u jutarnjim satima kod mjesta Gornji Dobretin, u šumi s lovačkim karabinom i streljivom.

Uhapšen je i doveden u nadležnu policijsku postaju gdje je utvrđeno da je tokom organiziranog skupnog lova na području Bosne i Hercegovine, nezakonito prešao hrvatsku državnu granicu i ušao na teritorij Republike Hrvatske unutar otvorenog državnog lovišta, priopćila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja protiv 60-godišnjeg državljana BiH je podnijet optužni prijedlog nakon čega je doveden nadležnom Općinskom sudu, koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od pet dana, uvjetno na šest mjeseci te mu je oduzeto vatreno oružje i streljivo, dok će zbog počinjenog prekršaja sukladno Zakonu o lovstu biti podnijeta obavijest nadležnom državnom inspektoratu.

Provedenim upravnim postupkom zbog počinjenih prekršaja sukladno Zakoniku o schengenskim granicama i Zakonu o strancima, izdano mu je rješenje o protjerivanju iz Republike Hrvatske, i mjera zabrane ulaska i boravka na teritoriju Europskog gospodarskog pojasa u trajanju od godine dana, prenosi Hina.