Luketa si pucao u usta, živ prevezen u šibensku bolnicu

luketa
FOTO: Index.hr

Boris Luketa, osumnjičen za trostruko ubistvo u šibenskom predgrađu Brodarica, unatoč višesatnom pregovaranju, iza ponoći si je u usta stavio pištolj te je došlo do opaljenja, nakon čega je s ozljedama u predjelu glave prevezen u šibensku bolnicu pokazujući znakove života, izvijestila je hrvatska policija.

“Unatoč višesatnom pregovaranju, osumnjičeni je stavio pištolj u usta iz kojeg je došlo do opaljenja. Iako su ga policijski službenici pokušali spriječiti upotrebom elektrošokera, nisu uspjeli. S ozljedama u predjelu glave, Luketa je prevezen u OB Šibenik, gdje daje znakove života”, navodi se u priopćenju Ravnateljstva policije.

Dodaje se i da policijski službenici PU Šibensko-kninske u saradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije nastavljaju kriminalističko istraživanje, prenosi Hina.

 

“Učinio sam to zbog duga. Nikad nisam kažnjavan. Ubit ću se! Ili ću ja ubiti sebe, ili ćete vi mene. Trećeg izbora nema”, vikao je Luketa dok je satima naoružan tumarao po Brodarici okružen specijalcima, prenosi Index.

Kako je javio Sibenik.in, motiv trostrukog ubistva vjerovatno je dug od 420 hiljada eura, koliko su Luketi navodno dugovali supružnici Keranović, a koji su zbog duga trebali izgubiti kuću. Luketa ih je tužio i slučaj se godinama povlačio po sudu, a nedavno su navodno postigli dogovor. Ipak, nešto se očito izjalovilo, pa je cijela priča kulminirala trostrukim ubistvom.

Luketa (59) se nalazio u policijskom okruženju u Partizanskoj ulici u blizini kuće gdje su se ubistva dogodila, zbog čega je policija blokirala sve ulaze u naselje Brodaricu kroz koje prolazi i Jadranska magistrala D8, koja je također bila zatvorena za sav saobraćaj.

Svemu je prethodilo, kako je priopćila policija, da su u 21,18 sati Luketu zatekli naoružanog na jednoj lokaciji na području Šibenika i od tada su ga pokušavali nagovoriti da se preda, pri čemu je on prijetio i samoubistvom.

Prije toga, u srijedu oko 16,35 sati na Brodarici se dogodilo trostruko ubistvo, a nakon zaprimljene dojave o pucnjavi policija je u porodičnoj kući u ulici Gomljanik pronašla dvije mrtve osobe, ženu i muškarca, a nedaleko od kuće u automobilu još jednog mrtvog muškarca.

Luketa je viđen na mjestu događaja i policija je izvijestila kako sumnjaju da se s Brodarice udaljio crvenim osobnim automobilom Renault Cliom, registracija ŠI 569 FD. To je vozilo tokom dana pronađeno, a na suvozačevom sjedalu pronađeno je i vatreno oružje.